Etter en katastrofal andre halvdel på sesongen rykket Aalesund rett ned til OBOS-ligaen søndag kveld tross 4-3 seier over Strømsgodset. Tanken på å spille i OBOS-ligaen får to av spillerne til å ønske seg bort fra klubben.
Til Sunnmørsposten sier omstridte Edwin Gyasi at han allerede mandag skal i møte med en klubb i Amsterdam og er tydelig på at han ikke helt ser for seg en fremtid hos tangotrøyene.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
– Det er adskillig større klubber enn AaFK som er ute etter meg, men vi får se hva som skjer. Alt er opp til meg selv nå, jeg tror Aalesund ønsker å selge meg dersom prisen er bra nok, sier Gyasi til Sunnmørsposten.
Nederlenderen har flere ganger havnet i trøbbel i Aalesund denne sesongen. Etter den tredje episoden i september ble Gyasi utestengt fra trening og den påfølgende kampen mot Stabæk. Det hele endte med at han ble bøtelagt av klubben. Før den viktige kampen mot Rosenborg var nederlenderen ute å kritiserte klubbens spillestil.
Hvor ferden går videre er usikkert, men Gyasi prater seg naturlig nok ikke ned og hevder flere store klubber er interessert.
– Jeg vet at Premier League-klubber ønsker meg. PSV Eindhoven er også interessert, men jeg tror ikke tiden er inne alt nå for å returnere til nederlandsk fotball. Kanskje om min favorittklubb FC Twente hadde tatt kontakt, fortsetter nederlenderen, som heller ikke vil utelukke at han er ferdig i Aalesund.
Det er imidlertid ikke bare 26-åringen som ønsker å forlate Aalesund. Også brasilianske Marlinho ønsker seg vekk på grunn av lite spilletid. Ti kamper ble det denne sesongen, men kun seks totalt fra start. Nå ønsker han seg til et land i østen som er kjent for å betale godt og pengene frister brasilianeren, naturlig nok.
– Jeg må spille fotball. Jeg har, i likhet med Gyasi, ett år igjen av kontrakten med AaFK. Men selv ønsker jeg å spille i Kina nå, sier Marlinho til Sunnmørsposten.

Gyasi leker med Brann-forsvaret

Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52