Viking gikk på sitt tredje strake tap i Eliteserien da Sarpsborg 08 ble minst et nummer for store hjemme på Sarpsborg stadion stadion søndag kveld.
Null poeng og minus fem i målforskjell sørger for at Viking dermed plasserer seg helt i bunn at tabellen etter tre runder, og har med det fått en svært skeiv start på sesongen under sin nye trener Ian Burchnall.
Etter kampen var det en sint Viking-trener som møtte Eurosport. Han mener kampprogrammet må ta mye av skylden for siddisenes svake sesonginnledning.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det er skandaløst, sier Burchnall.
– Vi har fått en dårlig start. Det har vært en tøff uke. Vi gjorde en dårlig kamp i dag, men jeg så på spillerne mine utover i andreomgangen at de rett og slett var helt tomme. I mine øyne har vi blitt slått ut av kampoppsettet. Det er skandaløst at vi må spille tre kamper på seks dager, hvor to av dem er borte. Du ser det preger spillerne. Jeg synes synd på de, sier han.
Etter 0-1-tap i åpningskampen borte mot Vålerenga, ble det nok et ettmålstap for Tromsø bare tre dager senere. Med to dagers hvile til søndagens kamp mot serielederne, ble det altså nok et tap. Denne gangen med småstygge sifre 0-3.
– Vi har ikke fått muligheten til å gjøre det bedre. Vi har bare hatt to dagers pause mellom enkelte kamper. Du ser det på Vålerenga i dag også, som har hatt samme oppsett som oss. Det gikk dårlig for dem i dag og. Vi har ikke hatt en eneste ordentlig treningsøkt denne uken. Nå har vi tøffe kamper mot Rosenborg og Odd i de neste kampene, men da får vi i hvert fall tid til å jobbe litt på feltet. Vi har mer enn nok å jobbe med foran neste kamp, sier Burchnall.
Engelskmannen erkjenner at dagens motstander er et godt lag, men gjentar sin ærlige mening om kampoppsettet.
– Vi gjorde ingen god kamp, og Sarpsborg 08 var gode, men vi har ikke fått noe hjelp av kampoppsettet. Jeg synes det er skandaløst.
Viking-kaptein André Danielsen mener imidlertid at man ikke bare kan skylde på kampprogrammet.
– Det har vært tre beintøffe kamper. Men det har ikke ødelagt for oss i det hele tatt. Jeg følte meg frisk i dag og det gjorde de andre også, så vi har ikke noe å skylde på. De to første kampene var preget av litt stang ut, men når man taper tre kamper på rad så er det ikke snakk om uflaks og udyktighet. Da er det rett og slett ikke godt nok.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07