Onsdag ble det endelig klart at Vikings store stjerne, nigerianske Samuel Adegbenro (21), er klar for Rosenborg. Det snakkes om en totalramme på overgangen på rundt 15 millioner kroner.
Etter Anders Trondsens overgang fra Sarpsborg 08 til RBK tirsdag, betyr det at trønderne har svidd av 30 millioner kroner på to dager på spillere fra Eliteserien.
Enkelte eksperter, som vår egen Kjetil Rekdal, mener denne interne pengebruken gagner norsk fotball. Det er styreleder for Vikinghordene, Roar Åkerlund, svært uenig i.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Dette salget er bare med på å forsterke en kjip sesong. Alt annet av klubber i utlandet hadde vært bedre enn dette. Vi hadde et håp og en tro om at han ikke skulle dra til en annen norsk klubb, det har både Samuel og klubben signalisert tidligere, sier en skuffet Åkerlund til Eurosport.no.
Før han slår fast:
– Det er en trist dag for norsk fotball og for Viking. Nok en gang sender vi en av våre beste spillere til RBK!
Rosenborg viser enorme økonomiske muskler om dagen og er i ferd med på nå å etablere seg som det soleklare lokomotivet i norsk fotball. Åkerlund er skeptisk til et eventuelt nytt RBK-hegemoni.
(saken fortsetter under videovinduet)

Samuel Adegbenro dobler for Viking

– Jeg mener at én stor og suveren norsk klubb ikke er noe som hever norsk fotball. Vi må klare å heve flere lag. Jeg unner Rosenborg all suksess i Europa om de klarer å komme seg inn der, men vi må sette flere lag i stand til å konkurrere på det nivået, sier Åkerlund.
Flere Viking-fans er forbannet og ymter frempå med boikott av Viking kamper på sosiale medier. Vikings supportersjef er da også bekymret for interessen rundt norsk fotball.
– Jeg ser Jesper Mathisen (TV 2s fotballekspert, red. anm.), mener at det er misunnelse (ekstern lenke) av andre når vi klager på Rosenborgs pengebruk, men det må jo være lov å tenke på sunn fornuft. Jeg skal gi ham rett i at RBK er mye bedre enn andre til å forvalte pengene sine og at de bruker egne penger. Men jeg tror neppe det vil heve interessen og produktet norsk fotball at vi kan dele ut seriegullet i Norge i januar hvert år, før sesongen har startet, avslutter Åkerlund.
Vikings neste kamp er vestlandsderbyet hjemme mot Brann førstkommende søndag. Den kampen ser du på Eurosport Player og TVNorge kl. 19.30.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00