• Se Viking – Stabæk søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss
Syv kamper. Det var alt George Green fikk i Viking. Tirsdag melder Stavanger Aftenblad at de terminerer kontrakten med 21-åringen med umiddelbar virkning. Det bekrefter daglig leder Eirik W. Henningsen.
– Utenomsportslige forhold gjorde at vi valgte å avbryte kontrakten med Green, sier han til avisen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Engelskmannen kom til klubben av Ian Burchnall i august. Spilleren ble ansett som et supertalent som ung og gikk gradene i Bradford, men ble solgt til Evertons akademi som 15-åring. Prisen kunne ifølge The Guardian stige til nærmere to millioner pund. Green har innrømmet at pengene en stund gikk hodet på ham. Unggutten ble sammenlignet med Wayne Rooney og Paul Gascoigne.
– Jeg jobbet med han da han var en guttunge. Han ble gitt alt da han var ung, han var trolig ikke klar for det så tidlig. Han har gått litt under radaren, sa den daværende Viking-treneren til Eurosport da overgangen ble kjent.
Green hadde karantene i helgen og var derfor ikke med til Trondheim i helgen. Nå er han sendt tilbake til England.
Da overgangen ble kjent var fotballekspert Joacim Jonsson tydelig på at Green måtte få tid og at han neppe var Vikings redningsmann.
– Han var et monstertalent for Everton. Han har slitt litt mentalt. En midtbanespiller med lavt tyngdepunkt, fottrapp og kvikk. Jeg nekter å tro at han redder Viking nå. Man må få liv i han og bygge han opp, for han har slitt veldig de siste årene, sa Joacim Jonsson til Eurosport da.
Tre måneder senere er altså Green ferdig i klubben.
– Vi var på vei til å søke fornyet oppholdstillatelse, men forsto at han ikke kunne bli værende her, sier Henningsen.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16