Viking tangerte 40 år gammel rekord: – Det så ut som de hadde gitt opp

Oppdatert 22/10/2017 klokken 20:51 GMT+2

Viking-treneren raste mot laget etter å ha blitt latterliggjort hjemme mot Vålerenga.

VIF

Optimismen var tilbake i Viking før kampen mot Vålerenga
Etter seieren borte mot Kristiansund forrige runde, og tre uhyre viktige poeng i nedrykkskampen, var det fortsatt et håp om å overleve i Eliteserien.
Det håpet varte i ca. 15 minutter hjemme mot Vålerenga, da det stod 0-2 på Viking stadion. Til slutt endte det med 7-1-seier til Vålerenga.
Med det er Viking er så godt som klare for OBOS-ligaen.
Samtidig tangerte Stavanger-laget klubbrekorden på sju strake hjemmekamper uten seier. Det er det 40 år siden sist har skjedd.

Stengel-perle

For det startet på verst tenkelig vis for Viking. Vålerenga-spiller Herman Stengel fikk plass og rom foran Viking-målet, og banket til fra 30 meter.
Ballen skrudde vakkert opp i krysset - et praktmål av Stengel.
Og like etter var Viking-forsvaret nok en gang passive i presset. Kristoffer Haugen lot Simen Juklerød gjøre som han ville, og tok seg enkelt inn i boksen.
Avslutningen i det åpne, lengste hjørnet var vakker.
– Dette blir for enkelt. Det henger ikke sammen. Det lengste hjørnet er helt vidåpent, sier Eurosport-ekspert Thomas Myhre.
– Han selger seg med en gang han kommer ned til Juklerød. Han har alt for stor fart, så er det bare ett touch inn og så er han borte. Og neste gang er det en annen viking som kommer til å gjøre det samme. Der ser du litt av grunnen til at de ligger der de gjør, fortsetter Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

Slaktet av treneren

Og det gikk ikke lenge før Viking-keeper Amund Wichne nok en gang måtte hente ballen ut av nettet. Et frispark ble slått inn i feltet. Der var VIF-forsvarer Enar Jäger sterkest, og stusset ballen mål. 3-0 til Vålerenga før det var spilt en halvtime.
Og det skulle bli fire før pause. Etter et innkast havnet ballen hos Juklerød inne i feltet, som fikk bra treff på volley, og order
I pausen slaktet Viking-trener Ian Burchnall lagets innsats mot Vålerenga.
– Det er katastrofe for å være ærlig. Jeg er så skuffet, for de første fem minuttene startet vi bra og brøt gjennom de to ganger. Så scorer Stenger en perle, og vår respons etter det er at vi så ut som et slagent lag. Jeg er så skuffet med måten vi responderte på det første målet. Det så ut som de hadde gitt opp, tordner Burchnall.

– Jeg har ikke ord

Viking-kaptein Andrè Danielsen så, som Burchnall poengterte, ut som en slagen mann i intervjuet med Eurosport i pausen.
– Jeg vet ikke hva som skjer der ute, jeg har ikke ord, sier Danielsen og fortsetter:
– Vålerenga er et godt lag og dødelig effektive i dag. De scorer på nesten alt de har. Vi har en omgang på rette opp inntrykket inntrykket litt, sier Viking-kapteinen.
Men det gikk ikke lang tid før inntrykket bare ble forverret.
For åtte minutter ut i andre omgang fikk Samuel Kari Fridtjonsson tid til å trikse tre-fire ganger inne i feltet før han kastet seg rundt og fikk avsluttet i en fin lobb over Viking-målvakten. 5-0 til Vålerenga, og ydmykelsen var ytterlige forverret.

Viking reduserte

Med et kvarter igjen av kampen fikk Viking det som bare kan betegnes som et trøstemål.
Andreas Nordvik, den tidligere Vålerenga-spilleren, stusset inn reduseringen for Viking.
Men så fort Viking hadde fått en opptur, var det raskt ned på jorden igjen.
Simen Juklerød hadde en fantastisk kveld i Stavanger, og like etter Viking-reduseringen var han på plass igjen. Fra 20 meter fyrte han av. Ballen syste opp i krysset. En vakker scoring, hans tredje mål for kvelden, og Vålerengas sjette.

– Oppsummerer Vikings sesong

Og det stoppet ikke der. På tampen pyntet Stengel på resultatet, og satte inn Vålerengas sjuende mål, rundt et utrolig passivt Viking-forsvar.
Som om ikke det var nok, i Danielsens 500. kamp for Viking, fikk han sitt andre gule kort, og ble dermed utvist. Danielsen går også glipp av Vikings neste kamp.
– Trist sorti, som oppsummerer Vikings sesong 2017, sier Thomas Myhre.
Dermed endte det 1-7 i Stavanger, og håpet om å overleve i Eliteserien for Viking er nesten bare i teorien.