Kristoffer Haugen har gitt tydelig beskjed om at han ikke ønsker å bli med Viking ned i OBOS-ligaen. 23-åringen har kontrakt ut 2018, og må dermed kjøpes ut.
Noe Molde tydeligvis er interesserte i å gjøre.
Ifølge Rogalands Avis (bak betalingsmur) skal årets sølvvinner i Eliteserien ha kommet med en henvendelse på venstrebacken. Haugen selv er åpen for å flytte til Rosenes by.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Molde er vel en av de få aktuelle klubbene i Norge jeg kunne tenkt meg å gå til. De er tross alt Rosenborgs nærmeste utfordrer, sier Haugen til Eurosport.no.

Molde-ledelsen: – Hyggelig å høre

Det skal ikke være første gang Molde er ute etter 23-åringen. Ole Gunnar Solskjær og co. la ifølge Romsdals Budstikke inn et bud i sommer, men fikk da nei.
– Jeg har ikke vært i direkte kontakt med Molde tidligere, men det er absolutt et alternativ. Hvis jeg først skal gå til en annen norsk klubb.
Viking-direktør Eirik W. Henningsen ønsker ikke å kommentere noe rundt Haugens fremtid. Molde-direktør Øystein Neerland svarer følgende da han får høre Haugens utspill til Eurosport.no:
– At Haugen sier Molde er en klubb han kan tenke seg å spille for er hyggelig å høre.
Selv om Haugen må kjøpes ut av kontrakten, har han fått signaler om at Viking ikke ønsker å sette seg på bakbeina om det rette tilbudet kommer.
– Vi har hatt en fin dialog med tanke på en eventuell overgang hvis det kommer et tilbud rundt prisen de har satt på meg.
– Vet du noe om hva den prisen er?
– Nei, men de føler jeg har vært lojal og ønsker ikke å stå i veien for meg.

Foretrekker utlandet

Til tross for interessen innenlands, innrømmer Haugen at han helst vil utenfor landets grenser.
– Det er ikke til å legge skjul på at det frister mest å komme seg ut. Når det er sagt, så har nok ikke årets sesong vært det beste utstillingsvnduet sånn sett. Så jeg må kanskje ta et mellomsteg.
– Så du føler mulighetene dine har blitt svekket etter årets sesong?
– Jeg kjenner på ansvaret for det vi har prestert, det er ikke til å legge skjul på. Samtidig føler jeg at jeg har vært ganske jevn og vært med å dratt lasset. Likevel har det ikke lykkes helt, noe jeg også kjenner på personlig.
Likevel innrømmer Haugen at interessen fra utlandet ikke har dabbet helt av.

– Svak for engelsk fotball

– Det eneste jeg kan si er at det er klubber som følger med. Men per dags dato er det ingen konkrete bud å snakke om.
– Hvis du likevel skulle få et tilbud fra utlandet, hvor ville du helst gått?
– Det er ikke å legge skjul på at jeg er svak for engelsk fotball. Jeg tror Championship kunne vært et realistisk alternativ. I tillegg liker jeg også tysk fotball. 2. Bundesliga kunne kanskje vært aktuelt der.
Til tross for at han bare er 23 år, har Haugen vært en av bærebjelkene i Viking de siste sesongene. Forsvarsspilleren innrømmer at ansvaret til tider har vært i overkant stort.
– Det er jo klart at det hadde vært optimalt med litt ekstra rutine og etablerte spillere de siste årene. Når ting har gått som de har, har det til tider føltes ekstra tungt. Ideelt sett skulle vi hatt flere som dro lasset, men med klubbens økonomiske situasjon har det ikke vært en mulighet.
Viking har allerede mistet flere spillere på utgående kontrakt, i tillegg til at lokale profiler som både Haugen og Julian Ryerson har uttrykt at de ikke ønsker spill i OBOS-ligaen.
– Nå gjelder det å tro at det ikke går av seg selv. Hvis de skal klare å rydde opp igjen, må det penger i kassen. Og det er ingen automatikk i at det skjer.
Og avslutter:
– Selvfølgelig håper både jeg og alle andre i og rundt klubben at ting ordner seg.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22