Strømsgodset–Viking 4–2:
Tor Ole Skulleruds forsøk på å implementere en 4-4-2-formasjon i Strømsgodset denne sesongen har vært alt annet enn vellykket, og de blåkledde har slitt tungt med bare to seirer på de ti første serierundene.
Skulleruds menn hadde ikke scoret mer enn ett mål i samme kamp siden Haugesund ble slått i 1. serierunde i begynnelsen av april. Men da skakkjørte Viking tok turen til Marienlyst, fikk et for kvelden svært lekent Strømsgodset full uttelling for alt som har knytt seg så langt denne sesongen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
I en 4-2-3-1-formasjon ble Viking feid av banen til hjemmesupporteners store begenstring.
Eirik Ulland Andersen sendte vertene i føringen allerede i kampens 10. minutt. Eliteseriens selvutnevnte frisparkkonge viste at han kan mer enn bare å slå gode dødballer da han plasserte ballen i mål under Iven Austbø etter å ha blitt spilt fint frem av Lars Vilsvik.
– Den pasningen Lars har er det Özil-klasse over, sa en svært takknemlig Ulland Larsen til Eurosport i pausen.
Artikkelen fortsetter under videoen

Se Vilsviks Özil-pasning til Ulland Andersen

Etter en drøy halvtime gjorde Jakob Glesnes vondt til verre for Viking da et Ulland Andersen-frispark traff muren og falt perfekt for Godset-kapteinen som banket til på hel volley.
– Det er i ferd med å bli en veldig tøff og tung kveld for Viking igjen. Strømsgodset leder mer enn fortjent. Så langt denne kampen har Viking sett ut som en soleklar nedrykkskandidat, her er det mye som mangler. Vi har sett de bedre før i år, men i dag har det vært veldig tynt, sa Rekdal etter at mannen fra Skogsvåg på Sotra satte inn 2-0.
Artikkelen fortsetter under videoen

Glesnes-volley sørger for 2-0

Etter hvilen ble 2 til 3 og 3 til 4 før ti minutter hadde gått. Begge scoringene signert Bassel Jradi, den første av det lekre slaget.
Kantspilleren mottok ballen midt på Vikings banehalvdel, og tok med seg Michael Ledger på både en, to og tre karuseller før han enkelt plasserte ballen i Austbøs lengste hjørne.
Artikkelen fortsetter under videoen

Se Bassel Jradis dribleshow for 3-0

Med 4-0 slapp hjemmelaget seg nedpå og lot Viking få har mer ball. Det straffet seg for Godset som måtte se Zymer Bytyqi og Samuel Adegbenro sette inn hver sin redusering og sette ordentlige nerver i Skulleruds mannskap.
Artikkelen fortsetter under videoen

Adegbenro skaper nytt håp for Viking

Viking hadde blod på tann og kastet det de hadde i angrep. Strømsgodset hadde mer enn nok med å forsvare seg og klinket stort sett ballen bort og vekk hver gang de fikk muligheten. Likevel ble det ikke flere mål på Viking, som stadfester sin posisjon som tabelljumbo med fem poeng på elleve kamper.
– Godset sluttet å spille fotball etter 60 minutter. Likevel vinner de fortjent, konkluderte Rekdal mens Vikings forsøk på et usannsynlig comeback rant ut i sanden.
Godsets kaptein var naturligvis en både glad og lettet mann etter å ha holdt unna og sikret tre etterlengtede poeng.
– Vi begynner veldig bra og så slipper vi oss ned før pause, og så begynner vi bra igjen og slipper oss ned på slutten. Men alt i alt gjør vi en god kamp. De scorer på en overgang litt unødvendig, og så detter ballen ned perfekt for de. Da blir fotball fort tøft igjen selv om man leder 4-0, sa Glesnes.
4–2-seieren kan fort bli et vendepunkt for 23-åringen og hans lagkamerater i Drammen.
– Seieren i dag gir oss en selvtillitt-boost som vi må ta videre. Vi må bygge videre på det gode spillet vi tidvis har i dag, og så kommer det masse poeng utover sesongen, sa han.
Slik startet lagene:
Strømsgodset: Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Madsen, Parr - Sivodedov, Francisco Júnior - Tokstad, Jradi, Ulland Andersen - Pedersen.
Viking: Austbø - Danielsen, Ledger, Haugen, Kronberg - Ernemann, Ryerson - Bytyqi, Bringaker, Adegbenro - Appiah.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22