Haugesund–Viking 2-1
Vi har blitt vant til å se det noen ganger denne sesongen. Viking går som regel i ledelsen, før motstanderlaget til slutt kommer tilbake i kampen. I Haugesund lørdag kveld skjedde det nok en gang.
Ian Burchnall og co. tok ledelsen like før pause med Kristoffer Haugen, men med under kvarteret igjen dukket Alexander Stølås opp. 28-åringen klemte til fra skrått hold og sørget for 1-1. På overtid av overtiden ble kampen snudd til 2-1 med Vegard Skjerve.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38

Beklaget til supporterne

Stavanger-laget hadde ledet i sine fire siste seriekamper, men til sammen i disse oppgjørene har det kun blitt ett poeng. Laget har nå tatt ledelsen i de fem siste rundene, men poengfangsten er fortsatt på ett poeng.
Det er åtte poeng opp til playoff-plassen som Sogndal innehar, men alle lagene i nedrykksstriden har en ekstra kamp til gode.
– Jeg har ikke for mange ord. Det er vanskelig å stå her og gi en ny forklaring etter en ny overtidsscoring mot oss. Jeg er skuffet på vegne av supporterne. Jeg er så lei meg på deres vegne. De var utrolige i dag. De fortjente ikke dette, sier Viking-trener Ian Burchnall til Eurosport etter kamp.
Scoringen kom på overtid av overtiden, noe som gjorde det ekstra frustrerende. FKH fikk tre cornere på rad hvor den siste ble tatt ti sekunder etter de fire tillagte minuttene.
– Jeg skal ikke stå her og skylde på noen andre. Det er vårt ansvar å forsvare oss på dødball, sier han.
– Når det er full tid, er det full tid. Blås i fløyten, sier Viking-treneren.

Viking til pause med ledelse

Gjestene fortsatte i mål med Amund Wichne. 20-åringen fikk sin Eliteserie-debut forrige runde og henviste igjen Iven Austbø til benken. Unggutten ble ikke satt på de største prøvene i åpningsminuttene i Haugesund. Målfarlige Liban Abdi måtte stå over på grunn av suspensjon, noe som gjorde at Frederik Gytkjær kom inn med Ibrahim på topp.
Lillebror Gytkjær skapte hjemmelagets største sjanse før pause etter 34 minutter, da han dro seg fri fra Andreas Nordvik og gikk på skudd fra skrå vinkel. Ballen gikk til side for lengste stolpe.
Rett før hvilen fyrte Claes Kronberg av gårde et skudd som Per Kristian Bråtveit måtte gi retur på. Tommy Høiland var svært nær å utligne, men på den påfølgende corneren ble det sårt trengt Viking-jubel. En umarkert Kristoffer Haugen steg til værs og stanget gjestene i føringen.
– Et strøkent innlegg fra Ross. Jeg fikk litt rom på bakerste, så da var det bare å stange den i hjørnet, sa Haugen til Eurosport halvveis.
– Viktig å få den før pause. Vi kan gå inn i 2. omgang med en god følelse, sa Haugen.

Haugesunds snuoperasjon

Men som så mange ganger tidligere denne sesongen, klarte ikke Viking å holde på ledelsen.
Denne gangen var det Alexander Stølås som dukket opp langs venstrekanten. FKH-spilleren banket til fra skrått hold og limte ballen i nærmeste hjørne. Og på overtid dukket Skjerve opp og knuste Vikings poengdrøm.

Dramatisk Rogalands-derby: Her knuser FKH poenghåpet til Viking

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19