• Se Aalesund – Viking søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Det har vært en hektisk sommer for Viking på overgangsfronten. Klubben har signert hele syv spillere etter at Andreas Nordvik ble klar for klubben tirsdag. Fra før av har klubben signert Fredrik Torsteinbø (Hammarby), Tore André Sørås (Follo), Sime Gregov (Koper), Tommy Høiland (Strømsgodset), José Manuel Cruz (Racing de Ferrol) og Ross Jenkins (Pirin Blagoevgrad).
Etter helgens uavgjortresultat klatret Viking opp fra bunnen av tabellen og har kun fire poeng opp til Kristiansund på kvalifiseringsplass. Den kriserammede klubben kjemper en desperat kamp for å overleve i Eliteserien.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Saken fortsetter under videoen:

Samuel Adegbenro dobler for Viking

– Det er ikke umulig

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror det blir for tøft å overleve i Eliteserien tross signeringsfesten i sommer. Klubben har også kvittet seg med syv spillere og har derfor vært den mest aktive klubben i Eliteserien på overgangsfronten.
– Jeg har tippet de ned lenge. Nå har de kriget seg opp en plass og er fire poeng bak Kristiansund og seks poeng bak Sogndal på trygg grunn. Men de har også mistet mange. Første omgang mot Lillestrøm bar litt preg over at det ikke er mange som har spilt mye sammen. Jeg tror de skal slite hardt. Med den stallen de har nå blir det for tøft, sier Rekdal til Eurosport.no.
Han trpr fortsatt at klubben ikke klarer å redde plassen i Eliteserien. Likevel øyner han en liten mulighet for siddisene, men tror Vikings skjebne ligger i om klubben velger å selge juvelen Samuel Adegbenro. Spilleren var brennhet i siste kamp mot Odd før sommerpausen og scoret begge målene. I helgen puttet han igjen mot Lillestrøm. En spiller som Adegbenro kan være plassen verdt i sesongavslutningen.
– Den seieren mot Odd gjorde at Viking fikk litt håp og lys i tunnelen igjen. De har en liten mulighet for kvalifisering. Det er tolv kamper igjen og fire poeng opp. Det er ikke umulig. Problemet er at lagene foran også kommer til å ta poeng. Hva skjer med Adegbenro? Selger de ham reduseres sjansen for å overleve, men samtidig får du kanskje reddet økonomien. Det spørs om du får reinvestert igjen. De er i en fryktelig ekkel situasjon. De har et håp, men jeg tror ikke det går. Den stallen er for tynn, fortsetter Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:

– Ikke umulig, men det er en formidabel jobb

Til helgen venter Aalesund. En ny viktig kamp for Viking. Etter Aalesund venter Brann hjemme, Sandefjord borte, Molde hjemme og Haugesund borte. Kamper Rekdal mener redde plassen.
– Det er en utrolig viktig kamp mot Aalesund. Det blir en nøkkelkamp for Viking. Med poengtap for Sogndal kan de få los på de i større grad. De må ikke bare vinne en kamp for så å gå på noen tap. Viking er nødt til å vinne noen kamper på rad, sier Rekdal.
Selv om de har signert hele syv spillere mener han klubben bør se etter ytterligere spillere som kan heve laget.
– Har de muligheten til å forsterke seg ytterlige må de gjøre det. Det er ikke syv spillere som vil levere fra dag en. Det har historien vist tidligere. Du har en Tommy Høiland som scoret i helgen, men som har sittet på benken en god stund. Det er litt det samme med Nordvik. Jeg er usikker på formen hans nå. Det er en forskjellig historie for hver enkelt spiller. Det er klart at de kan lykkes. Det er ikke umulig, men det er en formidabel jobb de står foran, forteller Rekdal.
– Det blir en spennende høst. Jeg tror det kommer til å bli avgjort helt i den siste kampen på hvem som rykker ned og får kvalifisering. Det samme tror jeg også på toppen av tabellen, med medaljekampen, avslutter Eurosports fotballekspert.
  • Se Aalesund – Viking søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51