Viking ender på 9. plass

Dommen:

Viking er et av lagene det er vanskeligst å plassere. Det er fordi det nesten har vært mer fokus på økonomien enn på fotballen hos siddisene. Få kroner i kassa gjør at stallen har blitt tynn. Ifølge trener Ian Burchnall må de greie seg med det de har, og det har de akseptert. Det kan gjøre at det blir et kollektiv som trår til sammen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
De har noen spillere som har vært der lenge og som fortsatt presterer på et bra nivå. Imidlertid vil spillerne merke negativiteten som har vart over tid. Dette har ført til at de har mistet mye spillere de siste årene. En ting vil være sikkert: Det blir ikke vanskelig å gjette hvem de starter med. Skulle elleveren holde seg skadefri, kan de klare seg fint, men får de noen skader vil de få problemer. Viking kan derfor bli hva som helst. I fjor vant de for få kamper hjemme, det endte med kun 19 poeng på eget gress. De scoret ikke mer enn 16 mål på 15 kamper i Stavanger. Det må forbedres.

Ressurser og ambisjoner:

Her er det én ting som gjelder: Viking må overleve. Fotballsupporterne i Stavanger er ikke der for å se Viking kjempe for å overleve. De er mer kravstore enn det. De ønsker å se et topplag. Viking har blitt et grått lag. Et stort stadion med lite folk kan være demotiverende.

Styrker:

De har en veldig klar førsteellever. Det gir en sterk forutsigbarhet, det vil si at alle vet hvem som skal spille. De får samkjørt de samme elleve spillerne, noe som er en klar fordel. I vinter har de også virket bedre enn man kunne forvente. De slo Brann, men tapte så det sang mot Odd. De må bli mer stabile.

Svakheter:

Den store svakheten er utvilsomt den elendige økonomien. Dette gjør at de blir mindre konkurransedyktige på grunn av en tynn stall. Med dårlig økonomi bruker man ofte de yngre og mer uerfarne spillerne. Er de heldige kan det dukke opp en spiller som Sander Berge som tar steg i en enorm fart.
Er han drømmesigneringen til ditt Eliteserien Fantasy-lag? Sjekk prisen på Samuel Adegbenro her!

Nøkkelspiller:

Samuel Adegbenro vil ha et stort ansvar i år. Han blir Vikings viktigste mann. Nigerianeren har X-faktoren som trengs. Det gjør at han kan vinne kamper på egen hånd. Et av problemene hans har vært at han har scoret for lite. I fjor ble det kun tre Tippeliga-scoringer til tross for at han var involvert i 28 kamper. Til gjengjeld er han en som skaper sjanser for medspillerne sine.
Eurosports tabelltips:
9. Viking
10. Tromsø: Gærninger som løper og kriger
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot
12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen

Samuel Adegbenro

Foto: Scanpix

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22