Vålerenga-Viking 1-0:
Vålerenga sesongåpnet med seier hjemme på Ullevaal da Viking gjestet hovedstaden mandag kveld.
Kampen vippet lenge, men da Bård Finne dukket opp i feltet og satte inn 1-0 klarte aldri gjestene å slå tilbake.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det er deilig å få scoringen i debuten. Nå er det bare til å kjøre på videre. Det er jo ferdigscoret, men for meg som offensiv spiller er det deilig med gratismål, sa matchvinneren til Eurosport etter kampen.
(Saken fortsetter under videoen)

Finne matchvinner for Vålerenga

Vikings Kristoffer Haugen hadde muligheten til å bli Vålerenga-spiller før helgen, men takket nei da Oslo-klubben kom med sin henvendelse. Mandag fikk han muligheten til å vise hvorfor.
– Det har ikke vært noe problem for meg at den overgangen ikke ble noe av. Jeg har vært og sett på Viking siden jeg var to år og har et såpass tett forhold til Viking at jeg ikke vil spille for noen andre lag i Norge, sa Kristoffer Haugen før oppgjøret.
Og at Viking betyr mye for venstrebacken var ikke vanskelig å se. Men det var Bård Finne denne kvelden skulle handle om.
Bergenseren som kom fra tyske FC Heidenheim for å score mål, gjorde nettopp det.
Bergenseren fikk kampens første mulighet allerde før kvarteret var spilt etter å ha blitt satt opp av Ghayas Zahid, men den tidligere Tyskland-proffen satte avslutningen utenfor.
Utover omgangen spilte gjestense seg mer og mer inn i kampen og kom til flere gode muligheter. Dessverre for siddisene hadde verken Kristoffer Haugen eller Michael Haukås finjustert siktet.
– Vi kunne ledet, men det kunne Vålerenga også. Vi startet litt kladdete, så vi må justere litt og få litt mer ro i spillet vårt, oppsummerte Haukås da lagene gikk til pause.
Vålerengas trener Ronny Deila mente også hans lag hadde litt å gå på før andreomgang.
– Det går for sent med ballen. Det må gå kjappere, og så må vi være litt mer kompakte i forsvarspillet. De slipper litt for enkelt gjennom oss. Vi må senke skuldrene og få fart på ballen, sa Deila.

Fant nettet til slutt

Og fart på ballen var nettopp det Zahid fikk etter hvilen. Midtbanemannen avanserte inn i Vikings felt før han lekkert slapp kulen til Ivan Näsberg som kom dundrende fra backposisjon. Inne i feltet hadde Finne plassert seg akkurat der han skulle og kunne enkelt styre Näsbergs innlegg i nettet fra under en meter.
– Det er så følsomt fra Ivan Näsberg som finner pannen til Bård Finne i sin debut på Ullevaal for Vålerenga. Det er et av de enklere målene Finne har scoret i sin karriere, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
– Det er nesten umulig ikke å score der. Det er bra utnyttet av Vålerenga, slo ekspertkommentator Rekdal fast.
Hjemmelaget fortsatte å kjøre på mot Viking, som plutselig hadde mer enn nok med å forsvare seg. Til tross for flere gode tilløp til muligheter, klarte ikke Vålerenga å sette den andre scoringen.
15 minutter før slutt fikk Finne fri.
– Han har hatt en praktfull debut. Han har vært Vålerengas klart farligste mann, sa Fredheim da kveldens matchvinner takket for seg til stående ovasjoner fra Klanen.
– Nå har han scoret allerede, så da trenger han ikke å ha den hengende over seg. Nå er det ingen som kommer til å spørre seg nå han skal begynne å score mål for Vålerenga, sa Rekdal.
Fem minutter senere skulle det stått 1-1. Gjestene rullet pent opp på høyresiden med Claes Kronberg som slo pent inn til Patrick Pedersen, men avslutningen fra Vikings nummer gikk himmelhøyt over fra ti meter.
Når slike muligheter ikke sitter, så blir det veldig tungt å være Viking-spiller i hovedstaden og de hvitkledde måtte slukøret konstatere at det ble tap i sesongåpningen.
For Vålerengas del har Oslo-klubben fått en strålende start på sesongen.
– En viktig start for Ronny Deila og gutta på Valle, slo Rekdal fast.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Sandberg - Lundström, Nation, Nakkim, Näsberg - Stengel, Ibrahim - Zahid, Juklerød, Finne - Moa.
Viking: Austbø - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Ernemann, Danielsen - Bytyqi, Ryerson, Haukås - Appiah.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09