– Man blir litt påvirket av situasjonen vi er i. Selv om jeg trives her, så er det viktigste at det går bra på banen. Nå har vi på papiret et greit program utover høsten, så vi har muligheter til å snu den vonde trenden vi har vært inne i.
Det sier Vålerengas Jonatan Tollås Nation når Eurosport møter ham på en café i sin hjemby nummer to.
  • Se Vålerenga–Aalesund på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 18!
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Han erkjenner at sesongen ikke har gått som forventet etter det ble klart at Ronny Deila tok over VIF-skuten og sunnmøringen i august i fjor skrev under ny kontrakt med klubben han har vært i siden 2015.
– Da jeg signerte ny kontrakt på sensommeren i fjor så det veldig bra ut, men så har det egentlig gått en vei siden det. Vi hadde som mål å spille i Europa neste år, og vi hadde håpet lenge om å komme til cupfinale og nå det målet. Men da vi røk ut der også, så er vi selvfølgelig skuffet over sesongen så langt, sier han.
Med cupgull i Aalesund i både 2009 og 2011, hadde 27-åringen litt andre forhåpninger enn å kjempe i bunnen av Eliteserie-tabellen to sesonger på rad da han bestemte seg for å prøve lykken i hovedstaden.
– Det er ikke det samme å spille i Vålerenga som å spille i veldig mange andre klubber i Norge. Vi merker at mange koser seg når det går dårlig med oss, sier han.
Likevel ville han ikke vært foruten presset og motbøren man får når man som en av Norges største klubber er så langt unna forventningene som Vålerenga har vært i år.
– Jeg ville hit fordi det var litt ekstra blest rundt klubben. Man føler at man lever når man er i denne klubben og denne byen. Hvis vi skal se det positive, så tror jeg det hadde blitt en kjedelig høst om vi lå på 8. plass og ikke hadde noe å spille for. Nå kjemper vi litt med ryggen mot veggen og hver eneste kamp er viktig. Hvis alternativet er å spille uten press, så velger jeg heller å ligge i bunnen av tabellen og slite litt, sier han.
Søndag får Vålerenga besøk av et annen lag som har slitt tungt denne høsten. Etter å ha startet sesongen forrykende, har Tollås Nations gamle klubb Aalesund falt som en stein på tabellen, og stirrer nå nedrykket i hvitøyet. Men til tross for 25 år i byen, har ikke den doble cupmesteren tid til å synes synd på sine gamle venner.
– Akkurat nå har jeg ikke så mye sympati med de når vi ligger som direkte konkurrent. Da handler det meste om at vi må gjøre jobben og ta de poengene vi skal, men jeg håper selvsagt at Aalesund også holder plassen. Den optimale situasjonen ville vært at begge lag snudde trenden og holdt plassen, men det viktigste er at vi klarer oss, sier han.
Han innrømmer likevel at byen og klubben alltid vil ha en spesiell posisjon for ham.
– Jeg vil alltid være 100 prosent sunnmøring. Mine to beste minner fra seniorkarreren er cupgullene fra 2009 og 2011, og frem til jeg vinner noe her så vil det være sånn.
– Men nå er jeg her og har ambisjoner om å vinne noe med Vålerenga, sier han.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05