Midtstopperprofilen var involvert i omtrent alt som var av kampavgjørende situasjoner på landskamparenaen. Det inkludert både mål, straffe imot og rødt kort.
For gjestene ble Flamur Kastrati dagens mann. Spissen scoret begge vestfoldingenes mål og sørget for at Sandefjord brøt en uhyggelig lang og lite hyggelig kamprekke.
Vestfold-klubben hadde ikke vunnet på bortebane i Eliteserien på 31 kamper før møtet med Vålerenga. Både 2010- eller 2015-sesongen var fri for borteseirer. Søndag kom endelig den etterlengtede trepoengeren.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Etter kampen handlet samtidig mye om nevnte Tollås Nation, som var involvert på godt og vondt for hjemmelaget.
Klar straffe
Første omgang var 37 minutter gammel da Sandefjord fikk straffespark, en dommeravgjørelse det var svært lite diskusjon rundt. Håvard Storbæk nådde ballen før Tollås Nation og gikk i bakken innenfor 16-meteren.
– Det er vel greit, jeg var litt for seint ute. Jeg har ikke sett det om igjen og vet ikke om det var innenfor eller utenfor, men det er jo en forseelse så da er det vel greit, sa midtstopperen til NTB etter kampslutt.
Straffesparket plasserte Flamur Kastrati helt inne ved stolpen, utakbart for Vålerenga-keeper Marcus Sandberg. Sandefjord-spissen fulgte opp med å feire ledermålet foran hjemmefansen og fikk med et gult kort på kjøpet.
Fire minutter ut i annen omgang var så Tollås Nation involvert i motsatt ende av banen. Herman Stengel, som spilte sin 100. kamp i Eliteserien, slo hjørnesparket og det påfølgende hodestøtet fra midtstopperen var det klasse over.
Tollås Nation fikk samtidig stå merkelig alene og prikke inn utligningen.
Hovedpersonen selv omtalte sitt mål som en parentes i det store og hele.
– Det er klart at jeg på mange måter svikter lagkameratene og supporterne ved å pådra med to gule kort. Det blir vanskelig med ti mann, så jeg må beklage for det.
To gule kort
For etter 63 minutter var kampen over for den tidligere Aalesund-spilleren. Tollås nation løp Sandefjord-spiss Pau Morer over ende og fikk sitt andre gule kort av dommer Rohit Saggi. Dermed var hjemmelaget plutselig redusert til ti mann.
Tollås Nationen synes imidlertid det andre gule kortet var billig.
– Når han header forbi meg og detter tenker jeg at det ikke er noe særlig kontakt mellom oss. Eller, det er kontakt, men det er så lite at jeg var usikker på om han skulle blåse. Mitt inntrykk er at han (dommer) tror han gir meg det første gule i den situasjonen der, og så ser han når han skriver meg opp at jeg hadde gult fra før og må ut.
Sandefjord utnyttet overtallet, og Flamur Kastrati ble matchvinner da han pirket inn 2-1-målet noen minutter senere. På tampen forsøkte Vålerenga å sette trykk på gjestene fra Vestfold, men trener Ronny Deila måtte bokføre et nytt tap.
Vålerenga hadde kun tapt ett av ti tidligere møter med Sandefjord på øverste nivå i norsk fotball foran søndagens kamp.
(©NTB)
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09