Odd - Vålerenga 2-1:
Det var to lag som var på desperat poengjakt som møtte hverandre på Skagerak arena søndag kveld.
Spesielt Odd har hatt en svak og rufsete innledning på sesongen, og har bare plukket seks poeng før kampen. Det samme hadde Vålerenga, som har virket ustabile, men mot Odd på bortebane imponerte de helt frem halvtimen spilt.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Da satte Pape Pate Diouf inn Odds første mål for kvelden og der så ut til at Vålerenga kollapset. Ti minutter senere økte Fredrik Nordkvelle med en nydelig scoring. Bortelaget hevet seg etter pause og Ghayas Zahid reduserte på vakkert vis. Men Odd holdt tett i sluttminuttene og tok tre viktige poeng.
– Det var deilig. Dette var en viktig seier for oss. Vålerenga var gode og vi fikk kjørt oss i den andre omgangen, sa Nordkvelle til Eurosport etter kampen.

Odd var nådeløse med Vålerenga

– Vi må begynne å prate og stille krav til hverandre

Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal poengterte hvor stor kontrasten var for Vålerenga før og etter scoringen. Etter det første målet så det ut som at VIF raknet fullstendig.
– Det så ut som om Vålerenga mistet selvtilliten og mistet mye etter 1-0 scoringen. Det har satt dem litt ut av fatning, kommenterte Rekdal.
Se alt av Eliteserien i Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang.
Vålerenga-trener Ronny Deila aksepterer ikke at laget hans kollapser på den måten.
– Vi må skape mer ut i fra ballinnehavet vi har. Vi blir hardt straffet. 1-0 skal jeg akseptere, men at vi har en periode der frem til pause der vi bare faller sammen, det er det som er skuffende da det blir 2-0. Det er der vi taper kampen, oppsummerte Deila til Eurosport og fortsatte:
– Vi har hatt noen dårlige opplevelser over lang tid. Vi må gå i oss selv og tenke at når det butter i mot må vi begynne å prate og stille krav til hverandre istedenfor å gå inn i seg selv. Det synes jeg vi så mye av det siste kvarteret etter at de scoret, sa VIF-trenweren.

– De blir brutalt straffet

På bortebane var det Vålerenga som var best i innledningen av kampen. Bortelaget skapte flere fine muligheter uten å omsette sjansene og spillet i mål. Det straffet seg i det 32. minuttet. Odd kontret på bortelaget etter et balltap. Riku Riski prøvde et frekt skudd fra høyre. Marcus Sandberg reddet forsøket, men måtte gi retur.
Den endte i beina på Pape Pate Diuf som satte ballen enkelt i mål. En utrolig viktig scoring for hjemmelaget mot spillets gang.
– Vålerenga blir brutalt straffet, sa ekspertkommentator Rekdal.
Etter ledermålet så hjemmelaget ut som et helt annet lag. Odd fikk mer fart på ballen, tok over styringen på kampen og skapte en del farligheter inne på Vålerengas banehalvdel. Ti minutter senere smalt det igjen. Jonatan Tollås Nation slo ballen rett til en Odd-spiller og hjemmelaget kontret på gjestene.

– En fantastisk avslutning av Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle fikk ballen ute til venstre og skar inn i banen. Fra 20 meter skrudde han ballen i det lengste hjørnet. En nydelig scoring av Odd-spilleren.
– En fantastisk avslutning av Nordkvelle. Så er det et stygt balltap av Vålerenga på egen halvdel som de blir brutalt straffet for, kommenterte Rekdal.
Målscorer Nordkvelle mente at Odd var effektive før pause. Scoringen ble akkurat slik han planlagt at den skulle bli.
– Jeg får gå inn der og prøver å curle den i lengste. Jeg kjenner at jeg får et godt treff og det var et fint mål, fortalte Odd-spilleren til Eurosport i pausen.
Vålerenga-trener Ronny Deila tok grep i pausen og gjorde to endringer på laget. Magnus Grødem og Henrik Kjelsrud Johansen ble igjen i garderoben. Inn kom Abdisalam Ibrahim og Daniel Berntsen. Endringene gjorde utslag. Vålerenga kom mer med i kampen etter pause. Med Ghayas Zahid ute på venstrekanten ble det mer fart og vingen brakte nytt håp i Vålerenga-leiren med en flott scoring i det 69 minuttet.
– De små teknikerne til Vålerenga trenger ikke den store plassen. Det er en fantastisk prestasjon av Zahid, sa Rekdal.
Vålerenga kom med en liten sluttspurt, men Odd holdt unna og vant 2-1.
Slik startet lagene:
Odd: Rossbach, Ruud, Semb Berge, Hagen, Grøgaard, Berg, Våge Nilsen, Nordkvelle, Riski, Diouf og Agdestein.
Vålerenga: Sandberg, Lundström, Tollås Nation, Jääger, Juklerød, Grindheim, Lekven, Finne, Zahid, Grødem og Kjelsrud Johansen.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05