Populære sporter
All sport
Vis alt

– Vi håper han skal være litt Bendtner

Oppdatert 23/04/2018 klokken 12:13 GMT+2

Dag-Eilev Fagermo har store forhåpninger til Birk Risa i Odd-drakt.

Birk Risa

Foto: Eurosport

Birk Risa har allerede rukket å starte tre kamper for Odd siden overgangen fra Bundesliga-klubben Köln.
  • Se Odd-Sarpsborg 08 på Eurosport Player og MAX mandag fra kl. 18.30!
Den lovende 20-åringen har ennå ikke tegnet seg på scoringslisten for Skiens-laget, men Dag-Eilev Fagermo er likevel svært fornøyd med det han har sett av unggutten de første ukene i klubben.
– Det er et veldig stort talent. Han har en fantastisk venstrefot, han er tøff og smart. Vi håper han skal være litt Bendtner, for å bruke den sammenligningen, roser Odd-treneren.
Risa fikk debuten i Bundesliga i oktober i fjor, og startet sin første kamp så sent som i desember. Etter det gikk det imidlertid bare en vei, og unggutten skjønte at han måtte gjøre noe.
– Jeg fikk debuten, så kom skadene, og når du kommer tilbake da, så merker du at du ikke er i nærheten. Da er det viktig å sette seg ned med de rundt deg for å finne ut hvordan man skal utvikle seg videre som fotballspiller. Det nytter ikke å sitte på benken da, sier Risa.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
Sammen med Vebjørn Hoff ble rogalendingen klar for Odd i slutten av mars, og gikk rett inn på laget. Han er ikke i tvil om at han valgte riktig klubb da han forlot den tyske toppdivisjonen.
– Det er viktig med spilletid og med folk som tror på deg. Da falt valget på Odd, og det er jeg veldig glad for.
Men selv om unggutten kommer til Skagerak Arena med en solid CV, er både ham selv og trener Fagermo klar på at det forsatt er en lang vei å gå før han er den fotballspilleren han ønsker å bli.
– Det er mer å gå på. Vi kan få ham enda bedre – særlig på det fysiske. Han er tøff, men han har ikke nok fysikk ennå til å utnytte det. Vi skal selvfølgelig jobbe mer med å få ham inn i vårt spill, men råmaterialet og potensialet er veldig stort, sier Fagermo.
Mandag kveld gjester Sarpsborg 08 Risas nye hjemmebane. Et nytt skritt på veien mot å etablere seg som en Odd-spiller Fagermo kan regne med allerede denne sesongen.
– Jeg må komme i gang og spille mitt spill, for det er viktig for meg å få noen gode prestasjoner de neste kampene, vise hva jeg har å by på og bygge selvtillit, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame