Oppdatert: Rosenborg bekrefter overfor Eurosport.no onsdag at klubben er tilsendt stevningen.
Rosenborg Ballklub har ennå ikke mottatt den varslede stevningen fra Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Det bekrefter personalsjef Trond Alstad overfor Eurosport.no tirsdag ettermiddag.
– Jeg kan bekrefte at vi i Rosenborg ikke har mottatt noen stevning. Mer ønsker jeg ikke å si om den saken, sier Alstad.
Ingebrigtsen og Hoftun varslet ifølge VG 11. september, via sine jurister, at de ville trekke Rosenborg for retten for usaklig oppsigelse.
De tidligere RBK-trenerne er representert av advokat Stein Kimsås-Otterbech i Advokatfirmaet Thommessen AS og advokat Andreas Messelt Ekker i Bjerkan Stav Advokatfirma AS.
Årsaken til at den varslede stevningen fremdeles ikke er levert er ifølge advokatene udramatisk. Ekker opplyser overfor Eurosport.no at stevningene fullføres og leveres tirsdag.
– Det er ingenting som er forandret i denne saken. Stevningen sendes sannsynligvis til retten i dag.
Overfor VG uttalte juristene følgende da saken først ble kjent:
– Det har vært skriftlig korrespondanse mellom partene, og det har blitt avholdt et resultatløst møte. Dette blir nå en rettslig prosess for domstolene, og vi mener at oppsigelsene av Hoftun og Ingebrigtsen er usaklige.
Leder for Trenerforeningen Teddy Moen uttalte til samme avis at han var glad for at Ingebrigtsen og Hoftun valgte å ta denne kampen «på vegne av trenerne i Norge».
– Da Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken, fulgte ingen begrunnelse. Og henvendelsen kom heller ikke skriftlig, men muntlig. De ble bare bedt om å gå på dagen. I slike saker skal partene først ha et drøftelse-møte. Det hoppet ledelsen i Rosenborg glatt over. Det verste var at Erik Hoftun fikk beskjeden i et rom der det også var andre mennesker til stede.
Ingebrigtsen og Hoftun fikk 19. juli sparken som trenere Rosenborg. Klubbens styreleder Ivar Koteng begrunnet sparkingen med at utviklingen under trener-duoen har vært for dårlig.
– En trener trenger minst tre områder man må være god til. Det er fagmannen, det er lederen og pedagogen. På alle de feltene ønsker vi å bli bedre, forklarte Koteng i juli.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22