KRISTIANSAND/OSLO (Eurosport.no):
Start var den mest aktive Eliteserie-klubben på overgangsmarkedet før sesongstart. Men selv om nærmere 30 spillere gikk inn og ut portene på Sparebanken Sør Arena, var det ikke alt som gikk etter planen.
Sørlands-klubben har blant annet blitt krisitert for å hente for mange unge spillere. Sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen innrømmer at laget kunne trengt mer erfaring i troppen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Ja, det er klart at det er et behov for mer rutine. Men likevel er det en del bakgrunn som gjorde at vi endte opp med den stallen vi gjorde, sier han til Eurosport.no.
Karlsen kan nemlig avsløre at flere potensielle overganger strandet i siste liten – og ikke akkurat på normalt vis.
– Vi hadde spillere som rett og slett var på vei, men som hoppet av til andre klubber på vår billett. Det var en rutinert spiller som hadde erfaring som kaptein. Han var på vei fra en treningsleir. Vi fikk refundert billetten, men det var en spiller vi ønsket oss veldig. Jeg har aldri opplevd det – det var spesielt.
Og fortsetter:
– Tidligere i vinter var vi på erfarne Eliteserie-spillere, men de endte ikke opp her. Det var litt tilfeldig, men ønsket om erfaring er det flere som har. Vi bygger mer eller mindre opp et helt nytt lag. Når vi ikke fikk de erfarne og rutinerte spillerne som vi mente var de riktige, så fikk vi heller prøve oss på denne måten
En måte som viste seg å være en for stor utfordring for Mark Dempsey, som måtte forlate klubben etter bare ti kamper. Klubben ligger foran søndagens oppgjør mot Strømsgodset på 15. plass med fattige ni poeng.
– Resultatene taler jo et klart språk. Det er mange gode spillere i Eliteserien som er over 30 som jeg gjerne skulle hatt her, sier Karlsen.
Nå er det altså Kjetil Rekdal som skal prøve å få dreis på Starts unggutter.
– Jeg er lettet og glad for å ha en dyktig mann på plass. Jeg tror flere ser på sesongen med optimisme nå som Kjetil er her.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43