Populære sporter
All sport
Vis alt

Var i samtaler med tidligere Bundesliga-profil etter at Søderlund glapp

Espen Blaker

Oppdatert 05/04/2018 klokken 15:13 GMT+2

Brann fortsatte å sikte høyt i spissjakten etter at Alexander Søderlund ble for dyr.

ogbuke

Foto: Eurosport

Det er ingen godt bevart hemmelighet at Brann var svært interesserte i å hente Alexander Søderlund denne vinteren. Men da 30-åringen viste seg å bli for dyr og heller gikk til Rosenborg, måtte Bergens-klubben se seg om etter alternativer.
Da dukket det opp et navn som vil vekke minner hos de som fulgte norsk fotball mellom 2005 og 2007.
Chinedu Obasi Ogbuke, også kjent som «Edu», var nemlig det neste navnet på listen. Branns sportssjef Rune Soltvedt bekreftet at de var i samtaler med «Edu» under onsdagens Deadline Day-sending.

– Vi sonderte litt rundt det

– Ja, vi sonderte litt rundt det. Det var noe vi sjekket opp i etter at vi så at det begynte å bli få alternativer, sa Soltvedt til Eurosport.
Ogbuke ble av mange omtalt som «Eliteseriens beste spiller» da han forlot Lyn til fordel for den tyske toppklubben Hoffenheim for rundt 40 millioner kroner i 2007.
Før den tid hadde den da 21 år gamle nigerianeren herjet for Oslo-klubben i halvannen sesong med 14 scoringer på 29 opptredener.

Valgte engelsk fotball

Men i likhet med Søderlund ble Ogbuke aldri Brann-spiller. Overgangen trakk ut, og Soltvedt forstod etter hvert at spilleren var tapt.
– Han var lysten på andre alternativer. Han reiste til England og var der en periode mens vi prøvde å få i havn overgangen. Da skjønte vi etter hvert at han var så lysten på engelsk fotball at vi ga opp, sa Soltvedt til Eurosport.
Ogbuke valgte å gå til Bolton, som holder til på nivå to (Championship) i England.
Fordelen med å ha hentet 31-åringen, forutenom det sportslige, hadde vært at han ville gått under den norske kvoten. Brann måtte onsdag utelate Vidar Ari Jonsson fra stallen fordi klubben hadde for mange utlendinger i forhold til det Eliteseriens utlendingskvote tillater.

Innholdsrik karriere

«Edu» kom til Lyn sammen med blant andre landsmannen John Obi Mikel foran 2005-sesongen som 18-åring. Han ble i likhet med Mikel linket til Premier League-giganten Chelsea tidlig Lyn-karrieren, men i motsetning til Mikel ble han aldri Chelsea-spiller.
Etter halvannen sesong ble han solgt for 40 millioner til Hoffenheim, hvor han ble i fem sesonger. På totalt 92 kamper scoret «Edu» 25 ganger. I 2012 gikk veien videre til en annen Bundesliga-klubb, Schalke 04, hvor han ikke fikk like mye tillit. På tre sesonger fikk han «bare» 25 kamper.
I august 2016 signerte Ogbuke en korttidskontrakt med svenske AIK. På sesongens ti siste kamper scoret han seks ganger, og hjalp klubben til andreplass i Allsvenskan. Han avslo tilbudet om ny kontrakt og dro til kinesiske Shenzhen, som på den tiden hadde Sven-Göran Eriksson som trener.
Men oppholdet i Kina varte bare fire måneder. Turen gikk tilbake til AIK, hvor han signerte en ny korttidsavtale ut 2017-sesongen. Nå blir altså neste stopp Bolton.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame