Med Jakob Orlov og Amin Nouri allerede ute av dørene, en Piotr Leciejewski med hjemlengsel samt at Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Gilli Rolantsson og Ruben Kristiansen alle har takket nei til ny kontrakt, står Brann overfor en enorm utfordring foran neste sesong.
Og det etter et 2017 hvor klubben ikke klarte å følge opp sølvet fra året før. Etter en meget ujevn sesong ble Brann til slutt nummer fem.
– De ser ut som et stort spørsmålstegn. Det blir veldig interessant å følge utviklingen frem mot seriestart, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
  • Se terminliste-sendingen på Eurosport Norge og internalEurosport Player home.aspx?langueid=13&site=plyNonetirsdag fra kl. 20.00!
– De gikk jo ut og sa de var misfornøyde med det som skjedde i år, så utgangspunktet er jo heller ikke optimalt, legger Bengt Eriksen til.
Jonas Grønner er en av få som har forlenget med Bergens-klubben.
– Det er naturlig at det blir litt utskiftninger, og vi skal uansett sørge for å ha en bra stall når sesongen sparkes i gang, sier midtstopperen.
Se Branns innslag i terminliste-sendingen i bunnen av saken!
Selv om spørsmålene florerer i byen mellom de syv fjell, ser det i alle fall ut å kunne bli en morsom sesongstart for rødtrøyene om man skal gå utifra terminlisten.
Runde 1: Ranheim (B)
Runde 2: Bodø/Glimt (H)
Runde 3: Strømsgodset (B)
Runde 4: Kristiansund (H)
– Det vil helt sikkert forventes i Bergen at de står med seks poeng etter to kamper, men det er slettes ikke sikkert. Å møte nyopprykkede lag de første rundene er ofte vanskeligere enn man tror. I tillegg er Drammen et sted Brann historisk sett ikke liker seg. En småfarlig serieåpning, sier Rekdal.
– Det er riktignok ikke farlig å møte Ranheim og Glimt, men det kan medføre høye skuldre da folk vil forvente seirer, sier Eriksen.
Grønner peker på nedrykket i 2014 som en nøkkel til suksess i starten.
– Det er ikke så lenge siden vi var i OBOS-ligaen selv, så den type motstand skal vi klare å være forberedt på. Det vil bli tett og tøft, men vi må bare kjøre på.
Ser man på lagets siste tre kamper, kan avslutningen på sesongen vise seg å bli langt tøffere enn starten.
Rundt 28: Strømsgodset (H)
Runde 29: Kristiansund (B)
Runde 30: Odd (H)
– Her har man to mulige medaljekamper, i tillegg til et Kristiansund i potensiell poengnød. En veldig tøff serieavslutning, sier Rekdal.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52