Tromsø-Vålerenga 2–4:
Det pleier å bli noen sprøe og målrike oppgjør når Vålerenga reiser nordover til Tromsø. Det ble det også lørdag og etter 18 magiske minutter fra Vålerenga i første omgang var kampen i realiteten kjørt for Tromsø.
Deila om Kwarasey-ryktene: – Jobber hele tiden med å forsterke oss
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
Det smalt bak Jacob Karlstrøm allerede etter syv minutter da Jonatan Tollås Nation stod helt alene innenfor sekstenmeteren. Deretter fant både Ghayas Zahid og Bårde Finne rom og satte inn 2-0 og 3-0 til gjestene før Mohammed Abdellaoue scoret sesongens første mål da han satte inn 4-0 etter 25. minutter.
– Tromsø startet veldig bra, men etter det var det helt natta, sa Eurosports fotballekspert Bjørn Helge Riise.
Se sammendraget her (saken fortsetter under):

Vålerenga lekte seg med Tromsø i 18 minutter - se høydepunktene fra kampen

Deila: – Vi kan slå hvem som helst

Aron Sigurdarson reduserte på vakkert vis i det 63. minutt. Spissen dro seg innover i banen og ballen curlet i mål ved den lengste stolpen. En flott scoring, før han serverte Mikael Ingebrigtsen tolv minutter senere.
Men Tromsø klarte ikke å slå helt tilbake etter den pinlige starten. Vålerengas fantastiske angrepsspill sikret klubben tre poeng og en sterk 4–2-seier.
Tromsø-treneren mener det var en kamp der lagene hadde hver sin omgang, men gremmes over prestasjonene før pause.
– Hvis du ser på sjansene er det en jevn kamp. De scorer på det de hadde av sjanser i første omgang, men det er ingen fortjeneste at de er effektive. Vi er for passive og for dårlige i første omgangen. Vi hadde en skikkelig tøff pause, prøvde å kjøre på og gjorde noen taktiske ting. Jeg er fornøyd med pausen og andre omgang, og misfornøyd med første omgang, sa Bård Flovik etter kampen.
Se alt av Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Vålerenga-trener Ronny Deila var naturligvis fornøyd med seier og ikke minst den første halvtimen.
– Jeg synes du ser Vålerenga på godt og vondt. Den første halvtimen er det fantastisk fotball. Vi er veldig effektive. De har også sine sjanser. At det er 4-0 til pause er kanskje litt for mye, sier Deila til Eurosport.
– Vi viser også bunninåvet vårt. Det er skuffende at vi slipper oss ned igjen. Det er noe vi må jobbe med over tid, mener han.
– Hvor bra kan dette Vålerenga-laget bli hvis man klarer å holde et litt høyere nivå jevnt over?
– Jeg mener toppnivået er så høyt at vi kan slå hvem som helst. Det vil si at vi kan være helt i toppen og kjempe om medaljer. Men bunnivået er nedrykksnivå. Vi kan tape mot hvem som helst, oppsummerer Deila.

Ydmyket Tromsø

Tromsø fikk en verst tenkelig start på kampen på Alfheim. Magnus Lekvens innlegg fant en helt umakert Jonatan Tollås Nation foran mål. Fra få meter kunne han sette ballen enkelt i mål. En skikkelig pangstart for gjestene.
Og verre skulle det bli. Ti minutter senere rullet Vålerenga opp et angrep på venstresiden. Rasmus Lindkvist fant Ghayas Zahid inne foran mål. Vingen fikk stå helt alene og skuddet sendte han rett i mål.
Det gikk ikke mange sekunder før gjestene satte inn dagens tredje. Bård Finne mottok ballen på Tromsøs banehalvdel. Spissen gjorde alt selv om passive Tromsø-spillere og avanserte med ballen mot mål. Fra 16 meter skjøt han ballen mellom beina på Magnar Ødegaard og i venstre hjørnet. En flott enkeltprestasjon av spilleren.
I det 25. minuttet var ydmykelsen komplett. Tromsø rotet vekk ballen på egen banehalvdel til Finne, som spilte ballen videre til Mohammed Abdellaoue. Spissen kombinerte fint med Zahid og satte ballen enkelt i mål. Moas første scoring for sesongen.

Vertene snytt for straffe

Bård Flovik tok grep etter den pinlige starten og tok ut Hans Norbye til fordel for Simen Wangberg.
Tromsø skapte noen farligheter før pause og skulle nok ha hatt straffespark da Mour Samb falt i en duell innenfor sekstenmeteren i en duell med Markus Nakkim, men dommer Tom Harald Hagen blåste ikke straffe. Den vurderingen er Eurosports fotballekspert Bjørn Helge Riise helt uenig i.
– Tromsø ble snytt for et straffespark. Han faller innenfor, forteller Riise.
Etter pause reduserte Aron Sigurdarson på vakkert vis etter 63. minutters spill før Mikael Ingebrigtsen ble servert av sammen mann kvarteret før slutt. Plutselig stod det 2-4.
Slik startet lagene:
Tromsø: Jacob Karlstrøm, Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Christian Landu Landu, Ulrik Yttergård Jenssen, Morten Gamst Pedersen, Gjermund Åsen, Mikael Ingebrigtsen, Mour Samb, Aron Sigurdarson.
Vålerenga: Marcus Sandberg, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Rasmus Lindkvist, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Bård Finne, Mohammed Abdellaoue.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08