Vålerenga - Sandefjord 1-2
Sandefjord tok deres første borteseier i Eliteserien på 32 kamper etter å ha vunnet 2-1 mot Vålerenga på Ullevaal.
Alt så lyst ut da Flamur Kastrati sendte Lars Bohinens gutter foran i 1. omgang. Men elendig markeringsspill gjorde at Jonatan Tollås Nation kunne heade inn 1-1 etter pause. Vålerenga-kapteinen mottok senere sitt andre gule. Med en spiller ekstra på banen, og fryktelig keeperspill av Marcus Sandberg, tok Sandefjord tilbake ledelsen ved Kastrati. Sandefjord kunne dermed endelig juble på bortebane - klubbens første seier på fremmed gress i Eliteserien siden 25. oktober 2009. Den kom utrolig nok nettopp mot VIF.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Vålerenga hadde tradisjonelt hatt et overtak på Sandefjord. Oslo-laget hadde vunnet ni av de siste ti møtene med Sandefjord. Det hindret ikke det poengløse bortelaget i å være offensive før start.
– Vi kommer hit med en tanke om å vinne. Vi kommer med et offensivt lag og en offensiv tanke, fortalte Lars Bohinen til Eurosport før start.
Sandefjord-treneren fikk også trolig den åpningen han ønsket på kampen. Bortelaget kom til kampens første store sjanse etter 23 minutter.
Enric Vallés Prat sendte en fin stikker til Håvard Storbæk inn i 16-meteren. Sandefjord-kapteinen kom alene med vertenes keeper, men valgte å spille på tvers mot Abdoulaye Seck. Pasningen ble brutt av Robert Lundström slik at Vålerenga fikk kontroll på situasjonen.
– Den skulle vel kanskje Storbæk ha forsøkt å skyte på, meldte Eurosport-kommentator Arve Fuglum.
Like etter var Sandefjord-kapteinen igjen på tur inn i 16-meteren. Tollås Nation var altfor sen og lagde straffe da han sparket ned Storbæk.
– Ingen grunn til å diskutere den. Et soleklart straffespark, mente Eurosports ekspert Kjetil Rekdal i Fotball Direkte.
Flamur Kastrati gjorde jobben fra straffemerket og sendte Sandefjord i føringen via stangen etter 37 minutter.
Like etter kokte det over på Ullevaal da William Kurtovic gikk tøft til mot Abdisalam Ibrahim. Dommeren lot spillerne ordne opp og delte ut det gule til Amanda Kurtovic' lillebror.
– Den kan fort få katastrofale følger for bena til Ibrahim. Det er minst gult, konkluderte Rekdal.

Tollås Nation på godt og vondt

Etter pause løftet Vålerenga seg. Under fem minutter ut i 2. omgang stanget Tollås Nation inn 1-1 på corner. VIF-kapteinen gjorde det dermed godt igjen etter å ha laget straffe.
– Det er det verste jeg har sett. Rett og slett. Av markering på defensiv dødball... det er den beste hodespilleren til Vålerenga. Han er helt alene, sa en sjokkert Eurosport-ekspert Thomas Myhre i studio.
Men Tollås Nation kunne ikke glede seg over scoringen lenge. Rett etter timen var passert mente dommeren at han var for sent inne i en duell. Stopperen fikk sitt andre gule.
– Det er dårlig dømt. Det er frispark, men ikke rødt kort, mente Myhre.
Sandefjord utnyttet at de hadde en spiller ekstra på banen. Først dunket Kebbie ballen i stolpen, så kom scoring nummer to for Sandefjord:
Sandberg kom ut og skulle klarere, men endte i stedet med å rote seg skikkelig vekk fra eget mål. Kastrati headet ballen inn i et tomt bur. Sandefjord gikk opp i 2-1.
Lundström handset i eget straffefelt i sluttminuttene, men dommeren lot spillet gå videre.
Det betydde ingenting for Sandefjord som endelig vant på bortebane.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Sandberg - Lundström, Tollås Nation, Nakkim, Lindkvist - Stengel, Ibrahim, Zahid - Finne, Moa, Keita
Sandefjord: Jónsson - Kebbie, Seck, Reppesgård, Kane, Olsen Solberg - Storbæk, Vallès Prat, Kurtovic, Morer - Kastrati
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09