Felipe Carvalho har siden 2015 spilt i den svenske toppklubben Malmö. Nå er han klar for Oslo-laget med en ettårskontrakt.
Det melder Vålerenga på sine egne hjemmesider mandag kveld.
– Det Malmø fikk var et rått talent. Nå har han blitt skolert, Malmø har jobbet veldig godt med han og han har jobba godt med seg selv. Han har en enormt bra fysikk og var kanskje Allsvenskans raskeste spiller, sier Terje Liverød som har forhandlet frem avtalen mellom Carvalho og Vålerenga.
Eliteserien
Vålerenga-stjerneskudd på liste over verdens største talenter
08/10/2020 PÅ 17:15
24-åringen har den siste tiden vært ute med en avrevet akilles, men skal være på plass på treningsfeltet i januar.
Sportslig leder i klubben, Jørgen Ingebrigtsen, mener Carvalho er en spiller som kan beherske flere posisjoner på banen.
– I Felipe får vi en midtstopper med spissferdigheter som fart, duellkraft og som er veldig god i begge bokser. Vi har god tro på at han passer inn i måten vi ønsker å spille på og kommer til å gjøre laget vårt enda bedre, sier Ingebrigtsen.
Det har vært lite tvil om at Vålerenga har sett etter en stopper frem mot neste sesong, og Carvalho sier han er glad for å komme til den norske klubben.
– Det er en glede å være her. Jeg vet at Vålerenga er en stor klubb med høye ambisjoner for de neste årene, og jeg ser frem til å spille her, sier han før han legger til:
– Det er en overraskelse, en interessant overraskelse. Jeg har både offensive og defensive kvaliteter og scorer en del mål. I tillegg er jeg rask og har teknikk, avslutter han.
Fotball
Vålerengas nye «frelser» gjorde det igjen: – Spissen Klanen har ventet på siden Örn Kjartansson
16/05/2018 PÅ 17:56
Toppserien
Synes synd på egen spiller etter bisarr skade: – Det er utrolig
15/05/2018 PÅ 19:35