Vålerenga - Tromsø 0–0:
Mandag var det definivt farvel. Vålerenga tok mandag avskjed med Ullevaal og til neste hjemmekamp mot Sarpsborg 08 flytter Oslo-klubben inn i sin nye storstue på Valle.
Det ble en frustrerende kveld på Ullevaal for hjemmelaget. Tromsø kom i en defensiv 3-4-3 formasjon og var ute etter å karre til seg poeng og spolere avskjeden til Vålerenga.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Buet av banen

Begge lag sløste med de mulighetene de fikk og dermed endte Vålerengas siste kamp på Ulleval med et nitrist 0–0-resultat. Etter kampen buet Vålerenga-fansen på eget lag.
– Det skapte for lite. De hadde alt for dårlig fart i ballen, lengderetningen og i bredden til å få slått innlegg. Jeg tror Christian Grindheim og spillerne er skuffet, oppsummerte Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Etter kampen var Vålerenga-treneren frustrert.
– Det var en dårlig prestasjon, synes jeg. Det må vi være enig om. Vi skaper for lite og jeg synes vi begynner greit pressmessig. Vi får noen brudd som vi kan kjøre overganger på, men skaper ikke noe på de heller. Etter hvert så blir det for passivt. Vi blir spilt litt bakpå. Ser du kampen er det greit med uavgjort. Vi kan ikke klage på at vi ikke fikk noe mer enn det, forteller Deila til Eurosport.
  • Se Lillestrøm – Vålerenga lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

– Vi kom for å ta tre poeng

Tromsøs kaptein, Simen Wangberg, var brukbart fornøyd med poengfangsten.
– Vi kom for å ta tre poeng. Vi er litt skuffet over at vi ikke får med oss mer enn ett, men samtidig slik kampen blir etter hvert utover i andre omgang tenkte vi at vi «closer» kampen og tar med oss et poeng. Det kan være et viktig poeng det. Vi er sånn passe fornøyd med prestasjonene. Vi skulle gjerne hatt med oss tre poeng, sier Wangberg til Eurosport.
Etter at Simo Valakari tok over Tromsø mener kapteinen at de har fått inn mer trygghet i laget. Han tror laget vil ta etterlengtede trepoenger i høst.
– Simo har kommet inn med noen nye tanker. Han er veldig tydelig på hva han ønsker. Vi har prøvd to ulike formasjoner nå. Den vi brukte i dag hadde vi sist mot Lillestrøm også. Det fungerte ganske bra selv om vi slapp inn et mål der, fortsetter Wangberg.

– En stor mulighet

Begge lag var offensive og vartet opp med angrepsfotball. Åtte minutter ut i kampen ladet Bård Finne skuddfoten, men ballen suste like utenfor. Ingen
Tromsø største sjanse fikk Morten Lehne Olsen, men ballen headet han like utenfor etter et presist innlegg fra Morten Gamst Pedersen. Det stod målløst til pause
– Jeg var ikke helt sikker på om jeg fikk den der. Den går såvidt over hodet på Tollås Nation slik at jeg ser ikke helt ballen. Det var en stor mulighet, sa Thomas Lehne Olsen til Eurosport i pausen.

Linjedommerens flagg på ville veier

Etter pause fortsatte Tromsø og Vålerenga å trykke på for å få den første scoringen, men det var faktisk en linjedommer som måtte få frem smilene på Ullevaal.
I det 72. minuttet klarte linjedommeren å glippe flagget da han skulle markere for at ballen var ute. Flagget suste over hodet på Jonatan Tollås Nation og inn på banen til applaus fra tilskuerne på tribunen.
Tromsø stengte igjen forsvaret og Vålerenga klarte ikke å finne de nødvendige rommene for å få en scoring. Dermed endte det 0-0.
  • Se Lillestrøm – Vålerenga lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05