Sarpsborg 08 - Tromsø 1-1:
Tromsø imponerte stort på Sarpsborg Stadion lørdag kveld. Forsvaret stengte alle mulige rom, og gjorde det vanskelig for vertene å komme igjennom. Det så lenge ut til at gjestene skulle stikke av med tre poeng, men Sarpsborg-trener Geir Bakke hadde noen hemmelige kort på lur.
Med 20 minutter igjen av kampen hadde hjemmelagets trener unnagjort alle byttene i løpet av åtte minutter. Og like etter sørget innbytter Erton Fejzullahu for redusering til vertene.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Vi spiller en perfekt kamp i forhold til kampplanen. Vi er fornøyd med å ta poeng på en vanskelig bortebane, men etter hvordan kampen ble er vi ikke fornøyd med å ikke ta med oss tre poeng, sa Tromsø-trener Bård Flovik til Eurosport etter kampen.
(Saken fortsetter under videoen)

Knallsterkt bortepoeng for Trømsø

Tettet alle smutthull

Selv om det var Sarpsborg 08s Patrick Mortensen som sørget for den første målsjansen i kampen etter tolv minutter, var det gjestene som imponerte mest i Sarpsborg.
Bård Floviks menn lå kompakt defensivt i 45 minutter, og gjorde at det var vanskelig for vertene å komme til de store sjansene, noe Sarpsborg-trener Bakke ikke var særlig fornøyd med.
– Tromsø ligger godt, de er smarte og lager små romforhold. Vi klarer ikke å komme igjennom, og vi er heller ikke presise nok i spillet vårt, sa Bakke til Eurosport like før andreomgangen ble sparket i gang.
Mellom stengene til gjestene stod Eliteserie-debutant Jacob Karlstrøm. 20-åringen hadde ikke den travleste dagen på jobb i førsteomgang, men de sjansene vertene kom til, hadde han god kontroll på.
– Han har vært våken i feltarbeid og god i igangsettingene, selv om han ikke har hatt allverdens å jobbe med, sa Eurosport-kommentator Lars Peder Karset Hellerud.

Våknet til

Gjestene fortsatte å holde trykket oppe etter pause, og etter tre minutter på banen sendte Thomas Lehne Olsen tromsøværingene i ledelsen etter å ha rundet keeper.
Da våknet vertene til, og i de resterende minuttene av kampen var det Sarpsborg 08 som skapte de fleste sjansene. Elleve minutter på banen var alt innbytter Erton Fejzullahu trengte for å utligne til 1-1.
Med to minutter igjen av ordinær spilletid fikk Andreas Albech sitt andre gule kort i kampen, og vertene måtte avslutte kampen med ti menn på banen. Det klarte ikke gjestene å utnytte selv med fem minutter overtid, dermed endte kampen 1-1 på Sarpsborg Stadion.
Slik startet lagene:
Sarpsborg 08: Kristiansen - Thomassen, Rosted, Jørgensen, Albech, - Trondsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Halvorsen - Lindberg, Mortensen
Tromsø: Karlstrøm - Antonsen, Gundersen, Ødegaard, Norbye - Åsen, Yttergård Jenssen, Gamst Pedersen - Sigurdarson, Lehne Olsen, Ingebrigtsen
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01