Det stormer rundt Rosenborg etter at det mandag kveld ble klart at klubben reiser til omstridte Dubai på treningsleir i januar.
Enkelte supportere har uttalt at det beslutningen til RBK er begredelig.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Molde FK har har to ganger vært på treningsleir i Dubai de siste årene. MFK-direktør Øystein Neerland synes Rosenborg-ledelsen nå får ufortjent kritikk.
– Det er slik at mange land i verden styres annerledes enn Norge, og med et styresett som er utfordrende. Jeg mener vi ikke nødvendigvis skal la være å reise til land som har et annet styresett eller sågar har brudd på menneskerettighetene. Norsk industri er storstilt i området, og man ser at norske selskaper og reiselivet er aktive i Dubai. Mange nordmenn har arbeidsplassen sin i Dubai. Så er det litt sånn at fotballen får det i ansiktet med en gang, sier Neerland til Eurosport.no
Han peker på at det nylig var sykkel-VM der nede (Qatar) og at det det ikke ble den samme oppmerksomheten rundt dette den gangen.
– Straks fotballaget skal dit, får dette stor oppmerksomhet, og kortet med menneskerettigheter blir dratt frem. Jeg tror ikke vi løser noe med å ikke reise til land som har et regime som dette, sier Neerland.

– Opplevdes fredelig og bra

I forkant av treningsleirene til Dubai, tok Molde kontakt med den norske ambassaden i Abu Dabi og forhørte seg. De anbefalte klubben å dra.
Han opplevde beggge gangene treningsleirene og trenings-forholdene som gode. Denne vinteren drar Molde til Spania, men årsakene til endringen skal ikke være kontroversene rundt landet.
– Det var gode forhold å trene i sånn sett, og en effektiv logistikk. Vi bodde litt utenom byen og holdt oss der. Det opplevdes fredelig og bra, og vi fikk spille mot gode nordiske lag. I år blir det et litt annet opplegg. Det tar lang tid å reise ned til Dubai, og nå ønsker vi en kortere reise, sier Neerland.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22