Den tidligere Mjøndalen-kapteinen har i flere år slitt med tendenser til jumper's knee.
Nå har Sandefjord-spilleren bestemt seg for å forsøke en ny behandling for å håndtere problemene. Løsningen har blitt en sprøyte satt i høyre kne.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
– Jeg er ferdig for i år, sier Olsen Solberg til Eurosport.no.
Forsvarsspilleren, som gang på gang har vist frem sin gode innleggsfot langs venstresiden til Sandefjord denne sesongen, anslår at han må holde seg unna alt som har med fotball å gjøre i minst fire uker.
Klubbens sesongoppkjøring starter 4. januar, og det er denne som blir det naturlige målet for Olsen Solberg.

Får problemer på kunstgress

Kneproblemet er ikke noe nytt, men det er den nye behandlingen han håper skal gjøre at han kan spille med mindre smerter neste sesong. Flere forskjellige behandlinger er forsøkt, men så langt er det kun akupunktur som har hjulpet mot problemet.
– Vi får se om det blir noen bedring. Det er verdt et forsøk, sier han.
– Jeg har hatt problemet siden jeg spilte i Mjøndalen. Det var gjerne etter at jeg spilte på dårlige kunstgressmatter at jeg merket det i kneet.
Sandefjords hjemmekamper spilles på gress, men det er på kunstgress problemene oppstår.
– Deler av sesongen har det vært gresskamper. Da er det ikke trøblete i det hele tatt. Kunstgressbanene i Sandefjord er fryktelige. Treningsforholdene er skikkelig dårlige. Da merker jeg det litt i kneet.

Lite fotballspilling i ferien

Tidligere i sesongen slet han med en rift i menisken, riktignok i det venstre kneet. Skaden oppstod i kampen mot Stabæk den 2. juli. Den gode nyheten er at han slapp en operasjon på den skaden.
– Menisken er helt fin. Den skal ikke opereres. Den har egentlig vært bra siden skaden oppstod. Den var litt trøblete uka etter ved at den hovnet opp, men i ettertid har den vært fin.
Til tross for at han var gira på å spille mot Lillestrøm, virket det som et greit tidspunkt å sette sprøyten nå. Sandefjord er sikret en plass i Eliteserien i 2018, og Olsen Solberg skal uansett på ferie etter sesongslutt.
– Men det er ikke noe gøy å være skadet og gå å hangle, sier han.
På søndag sitter han på tribunen når Sandefjord avslutter sesongen hjemme mot Lillestrøm. Se kampen på Eurosport Player fra 17.50.
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59