Toppdommer Svein-Erik Edvartsen har fortsatt ikke dømt i årets Eliteserie, etter en konflikt med dommersjef Terje Hauge. Saken har bølget frem og tilbake, og så for andre gang ut til å gå mot en løsning denne uken.
Slik ser det ikke ut nå, etter hektisk møtevirksomhet på Gardermoen.
– Som sikkert alle forstår er det et stygt spill som foregår nå. Derfor er John Christian Elden (Edvartsens advokat, red. anm.) tilgjengelig for dere seinere i dag, sa Svein-Erik Edvartsen til et samlet pressekorps litt før kl. 13.00 torsdag.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
TV 2 hevder at flere dommere, minst ti, har gitt beskjed til NFF om at de ikke lenger ønsker å være dommer så lenge Edvartsen er en del av teamet.
– Vi oppfatter at saken er langt mer kompleks og stikker dypere enn det som har fremkommet i media, sa Ola Hobber Nilsen, styreleder i Norsk fotballdommerforening, til TV 2 tirsdag.
Dermed har konflikten utviklet seg fra å være mellom Edvartsen og Hauge, til å være mellom Edvartsen og store deler av dommer-Norge.
Utfallet etter møtene kan i ytterste konsekvens bety at Edvartsen er ferdig som dommer på toppnivå.
Etter møtet onsdag ble en innstilling fra styret i dommerforeningen sendt til Edvartsen og konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF.
– NFF har mottatt innspillene fra dommerforeningen. Nå vil vi bruke nødvendig tid og behandle dette grundig og på en god måte, og så kommer vi tilbake med nærmere informasjon når dette foreligger, sier Fisketjønn til fotball.no.
(Eurosport/NTB)
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22