Det kommer fram i en pressemelding fra de tre fotballaktørene torsdag ettermiddag.
TV 2 har i forbindelse med sine FotballXtra-sendinger vist scoringer og høydepunkter underveis i sesongens to første eliteserierunder. Praktisk er dette løst ved å legge inn nyhetssendinger hver halvtime mens kampene spilles.
Den praksisen har skapt harme både hos rettighetshaver Discovery og hos Norges Fotballforbund. NFF og selskapet Fotball Media, som forvalter fotballrettighetene rundt Eliteserien, hevder at TV 2s praksis er et brudd på gjeldende regelverk.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

Nyhetsretten

– TV 2 bryter etter vår oppfatning med et regelverk som i utgangspunktet er ment for å sikre allmennhetens behov for informasjon ved å gi fjernsynsselskap tilgang til å sende korte utdrag fra begivenheter av stor interesse for allmennheten i generelle nyhetssendinger. Ved å avbryte FotballXtra med sportsnyheter en rekke ganger innenfor programflaten er formålet i realiteten å sikre mer innhold og seere til studiosendingen, og dette bryter med norsk fotballs medierettigheter og de eksklusive rettighetene norsk fotball har solgt til Discovery, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang.
TV 2 hevder på sin side at kanalen kan sende målene og henviser til den såkalte nyhetsretten. Den åpner for å sende korte utdrag fra begivenheter av stor allmenn interesse.
– Når fotballen ser gjennom dette, tror jeg de vil se at det er i tråd med nyhetsretten. Men vi er forberedt på at dette kan havne i retten. Vi i TV 2 har gjort en grundig vurdering i forkant av dette, sa TV 2s nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther til NTB mandag.
Partene i den betente konflikten har vært i samtaler de siste dagene uten å komme fram til en felles enighet og forståelse.

Retten neste

Allerede onsdag varslet NFF at det kunne bli aktuelt å ta ut stevning mot TV 2 i saken, og 24 timer seinere var stevningen et faktum.
Dermed havner striden i rettssystemet.
– TV 2s handlinger gjør det nødvendig å få domstolene til å trekke opp rammene for nyhetsretten, konkretisere hva som er en fornuftig balansering av folkets behov for informasjon, rettighetshavernes og medienes interesser, sier Knut Kristvang i Fotball Media.
Discovery betalte 2,4 milliarder kroner for å kjøpe fotballrettighetene i perioden 2017 til 2022.
(©NTB)
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22