Søndag mente VG å vite at Anders Trondsen var på vei til Rosenborg for rundt 15 millioner kroner. Nå har de opplysningene fått ytterligere vann på mølla.
TV 2 erfarer nemlig at Trondsen er på medisinsk test hos trønderne mandag. Dermed er det trolig bare detaljer som gjenstår før Lillehammer-gutten er klar for RBK.
Senere har Rosenborg sendt ut en pressemelding der de inviterer til pressekonferanse kl. 14.30, det temaet er presentasjon av ny spiller.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Hvis summen stemmer blir det i så fall den nest største overgangen mellom to norske klubber noen sinne, etter John Carews overgang fra Vålerenga til nettopp Rosenborg for rundt 23 millioner kroner.
– Trondsen er ung, norsk og har fremtiden foran seg. Det er en bra spiller i god utvikling, så det er ikke vanskelig å forsvare dette kjøpet av Rosenborg, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
22-åringen vil trolig erstatte Fredrik Midtsjø, som skal være på vei til utlandet og nederlandsk fotball og AZ Alkmaar.
– Ja, det er overraskende hvis det ikke skjer nå. Da vil i så fall Rosenborg gå i pluss på de to avtalene, samt at Trondsen kan utvikles ytterligere og selges når den tid kommer.
– Du er ikke bekymret for konkurransesituasjonen i Eliteserien når Rosenborg kan bruke så mye penger?
– Nei, de måtte legge disse pengene på bordet for å matche tilbudene Sarpsborg 08 hadde fra utlandet. Det er fint at vi får naturlige overganger i Eliteserien igjen, selv om pris alltid kan diskuteres. Jeg tror imidlertid RBK har gjort en bra avtale her, sier Rekdal.
Henter Rosenborg Trondsen rapper de altså den største profilen på sin argeste konkurrent i kampen om gullet. Det norske overgangsvinduet stenger for øvrig onsdag 16. august.
Rosenborgs neste match er bortekampen mot Ajax i playoff til Europa League førstkommende torsdag. Den ser du på MAX og Eurosport Player kl. 20.30.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53