Vegard Forren er igjen tilbake i Norge etter å ha prøvd lykken i utlandet. Brighton ga midtstopperen mulighet, men klubben suste mot opprykk og stolte på alternativene de hadde. Det gjorde at Forren aldri kom skikkelig i gang.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er ikke overrasket over at 29-åringen blir å se i Eliteserien ut sesongen.
– Det er ingen bombe. Han har vært i Molde i hele karrieren. Tiden vil vise om det blir lenger kontrakt enn ut året, sier den tidligere Vålerenga-treneren.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

– Eliteseriens beste stopper

Mannen med 33 landslagskamper flørtet med Rosenborg, men valgte til slutt Brighton tidligere i år. Midtstopperen fortalte i mai til Eurosport.no at han var i toppform, men Rekdal er skeptisk til hvordan nivået hans er nå med tanke på den manglende kamptreningen.
– Det har vært lite fotball på han i år. Det er spennende å se formen til Forren. I toppform er han Eliteseriens beste stopper, men han er neppe i sin beste form.
– Er det siste gang vi har sett Forren spille i utlandet?
– Han har prøvd to ganger, og ikke kommet noen vei. Det kan være at han ikke kommer ut igjen. Det spørs hvordan han presterer, sier Rekdal og utdyper:
– Det handler om timing, og om en klubb der ute trenger stopper. For hvert overgangsvindu som går, blir muligheten mindre. Jo lenger det går, jo vanskeligere er det å komme seg ut, mener Rekdal.
Les også: Lagkameratene feiret opprykk i Las Vegas uten Forren

Siktet mot Premier League – klandres ikke

Forren har aldri lagt skjul på at det i utgangspunktet er i utlandet han vil være. Etter at han forlot Brighton, sa han følgende til Eurosport.no:
– Jeg er imponert over nivået i Championship, men det er artig hvis jeg kunne vært aktuell for Premier League. Jeg har sett at Championship har blitt en god liga. Det er knalltøffe kamper med god kvalitet. Det er en liga som passer meg bra. Jeg kommer til å jobbe mot England, sa Forren i mai.
Skaff deg tilgang til Eurosport Player: Se alt fra Eliteserien
Til tross for at han ikke fikk det til å fungere i verken Southampton eller Brighton ønsker ikke Rekdal å klandre Forren for valgene som er tatt.
– Han har spilt et høyt spill og ikke lyktes. I den alderen han er i har han vært tålmodig for å få sjansen. Han fikk den i Brighton og håpte å få en ny i sommer.
Moldes neste kamp er borte mot Tromsø 6. august.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27