Rosenborg–Sogndal 3–0:
Med bare en seier på de siste seks kampene, og bortetap mot Haugesund forrige runde, trengte Kåre Ingebrigtsen og co. sårt en opptur da Sogndal gjestet Lerkendal søndag kveld.
Et Sogndal-lag uten seier mot RBK på de 19 siste forsøkene. Det ble det heller ikke denne gangen. Etter å ha stanget i førsteomgang, fikk vertene uttelling ved syv magiske minutter og kunne bokføre en komfortabel 3–0-seier.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Samtidig spilte Sarpsborg 08 1–1 mot Brann, noe som sendte trønderne tilbake på tabelltopp.
– Det er litt typisk Rosenborg. De andre lagene i toppen plukker poeng fra hverandre, så selv om Rosenborg ikke har hatt all verden fly den siste tiden, er de igjen tilbake på tabelltopp, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal i Fotball Direkte-studio.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Vilhjalmsson takket for tilliten med scoring

Vilhjalmsson tilbake

Tilbake igjen i lagoppstillingen fikk Matthias Vilhjalmsson omgangens første ordentlig store sjanse etter nesten en halvtimes spill, men islendingens fikk ikke styrt headingen under tverrliggeren.
Like etter fikk vertene nok en stor mulighet etter et Pål André Helland-skudd, men heller ikke denne gangen fikk Vilhjalmsson eller Tore Reginussen sendt avgårde avslutninger som satte Mathias Dyngeland i Sogndal-buret på de helt store prøvelsene.

Kapteinen ut med skade

Med drøye fem minutter igjen av omgangen måtte kaptein Mike Jensen takke for seg med det som etter alle solemerker må være en skade. Dansken holdt seg på sin venstre fot etter å ha satt seg ned på RBK-benken.
– Det er bekymringsverdig nå når de nærmer seg den viktigste delen av sesongen hvor de skal prøve å komme seg til Champions League. I en sesong der det har vært litt stakkato og humøret kanskje ikke har vært på topp, så er det litt å jobbe med nå, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Bekymring ble imidlertid snudd til glede etter pause. Vilhjalmsson sørget for 1–0 før Milan Jevtovic både doblet og triplet ledelsen få minutter etter.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Jevtovic dobler RBK-ledelsen

Etter kampen kunne imidlertid Ingebrigtsen berolige bekymrede trøndere.
– Legeutdannelsen min er syltynn, men han snakker om at han har kjent krampetendenser på trening denne uken, som nå har flyttet seg litt nedover. Det var ikke noe som smalt og da håper vi at det ikke er noen strekk, og at det går over om noen dager, sa Rosenborg-treneren.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Jevtovic i fyr og flamme

Etterlengtet gjensyn

Med tre poeng komfortabelt i sekken fikk hjemmepublikummet enda mer å smile for. For med åtte minutter igjen av kampen entret Yann-Erik de Lanlay Lerkendal-gresset til stående applaus – et ti måneder langt skademareritt var over.
– Det var viktig å få en god prestasjon. Vi måtte være tålmodige, vi vet at Sogndal er et lag som jobber utrolig hardt og gjør det vanskelig for oss. Det handlet om å bruke 90 minutter fornuftig, og det gjorde vi i dag. Vi skapte mange målsjanser på den måten vi ønsker å gjøre det, og da blir man litt roligere. Vi sliter ut Sogndal i en time og får hull på dem til slutt, og da var det avgjort, oppsummerte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampslutt.
Ingebrigtsen innrømmet likevel om at det har vært noen tøffe uker for serielederne.
– Det er klart det er tøft. Men det handler om at vi stiller strenge krav til oss selv og at vi ikke føler vi har vært der vi skulle ha vært. De kampene vi avgjorde i fjor har endt uavgjort i år. Det er små marginer i fotball, og man må være god nok til å bikke de med seg. Det har vi ikke vært gode nok til i år, men det ser bedre og bedre ut.
En annen mann som også måtte kaste inn håndkleet var Pål André Helland. Kantspilleren så ut til å slite litt med lysken og tuslet av banen etter å ha servert tre målgivende pasninger.
– Det er umulig å vite med ham. Vi prøver oss igjen i morgen, sa Ingebrigtsen.
Slik startet lagene:
Rosenborg: André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Johan Lædre Bjørdal, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Marius Lundemo, Matthías Vilhjálmsson - Pål André Helland - Nicklas Bendtner - Milan Jevtovic.
Sogndal: Mathias Dyngeland - Ulrik Fredriksen, Per-Magnus Steiring, Taijo Teniste - Johan Hove, Lars Christian Kjemhus, Chidiebere Nwakali, Eirik Birkelund - Eirik Schulze, Bendik Bye, Gilbert Koomson.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53