Tromsø–Lillestrøm 2–1:
Magnar Ødegaard sendte vertene i føringen allerede før to minutter var spilt. Midtstopperen stod på rett sted til rett tid og kunne styre en Morten Gamst Pedersen-corner i mål med hoften.
Et lite kvarter senere sørget Thomas Lehne Olsen for 2–0 da han parkerte Lillestrøm-forsvaret og chippet ballen elegant over en utrusende Arnold Origi.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Tromsø har åpenbart vært ekstremt bevisst på Lillestrøm sin manglende hurtighet i bakre rekker, konstanterte Eurosport-ekspert Bengt Eriksen i Fotball Direkte-studio.
Artikkelen fortsetter under videoen

Livsviktig Tromsø-seier

En som ikke var like heldig ved kampens andre scoring var Stefan Antonijevic. Først bommet serberen på en klarering, før han på ingen måte hadde hastverk med å jobbe inn igjen feilen mens Lehne Olsen fosset mot mål. Det fikk ekspertkollega Thomas Myhre til å reagere.
– Se på den reaksjonen når han snur seg. I stedet for å gjøre en innsats for å prøve å bidra med noe, så blir det bare jogging tilbake. Ved reaksjonen når du bommer og motstander kommer gjennom, så bør man i hvert fall vise at man er på pletten hvis det for eksempel skulle komme en situasjon etter avslutningen, sa Myhre.
Etter hvilen ordnet Simen Kind Mikalsen spenning i kampen igjen da han fikk all verdens tid til å trille inn 1–2 etter å ha blitt servert av Marco Tagbajumi. Flere mål ble det ikke og Tromsø kunne juble for en meget kjærkommen trepoenger på Alfheim. Fra Tromsø på nedrykk til Lillestrøm på 11. plass skiller nå tre poeng. Nedrykksstriden i Eliteserien er helt åpen med seks runder igjen.
– Lillestrøm må ikke tro de er trygge med 28 poeng. Siden de tok seg til cupfinale har det virket slapt. Det kommer til å bli ekstremt tett i bunnstriden, og jeg tror man i hvert fall må over 30 poeng for å holde seg her. Det blir et rotterace, sa Myhre.

Bekmørkt for Aalesund

For Aalesunds del fortsetter den grisestygge rekken med kamper uten gevinst. Borte mot Sandefjord gikk Trond Fredriksens menn på sin tiende strake kamp uten seier. Lars Bohinen kan på sin side slå seg på brystet for to meget gode bytter. Både Carlos Grossmüller og André Sødlund kom inn fra benken og scoret ett mål hver i 2–0-seieren.
Daníel Grétarsson i Aalesund-forsvaret kan på ingen måte si seg fornøyd med måten målene dukket opp på. Først ble islendingens svake klarering målgivende til Grossmüller, før han like før scoring nummer to rotet bort ballen til Sandefjords Victor Demba Bindia.
– De kan kanskje klage etterpå at de burde hatt frispark, men se tafattheten her. Rens nå unna og avklar situasjonen. Det er ingen «no nonsense»-spillere i Aalesund-forsvaret. Det skulle aldri vært noen situasjon der, men det er det fordi Aalesund-spillerne er grusomt tafatte, mente Eriksen, og fikk støtte av sin kollega i Fotball Direkte.
– Jeg tviler på at det er frispark også jeg. De burde avklart situasjonen lenge før. Det er tafatt, fulgte Myhre opp.
Tangotrøyene ligger på kvalikplass, a poeng med Tromsø, men med syv mål bedre målforskjell. Med lagenes formutvikling ser det bekmørkt ut for Aalesund om ting ikke snart snur på Sunnmøre.
– Det er grusomt å være i det. Men det nytter ikke å legge seg ned å sippe. Vi må stå opp og forsøke å snu det. Nå er det 14 dager til neste kamp mot Vålerenga som ligger rett foran oss, så vi skal jobbe godt inn mot den, sa Aalesund-trener Fredriksen til Eurosport etter kampen.

Marerittrekken fortsetter for Aalesund

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05