Rosenborg går inn i den 13. Eliteserie-runden som serieleder, ett poeng foran Sarspborg 08. Trønderne har likevel ikke levert helt til de skyhøye forventningene, og kan i verste fall miste serieledelsen om resultatene det ikke skulle bli seier i søndagens bortekamp mot Haugesund.
  • Se FK Haugesund–Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 18.00!
En som helt sikkert vil følge godt med på den kampen er tidligere Haugesund- og Rosenborg-toppscorer Alexander Søderlund.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
29-åringen er også en av dem som mener Kåre Ingebrigtsens menn ikke har levert helt til forventningene så langt i år.
– Det er under pari, men samtidig så ligger de på førsteplass og har okei kontroll, sier Søderlund til Eurosport.no.
Eliteseriens toppscorer fra 2015-sesongen tror imidldertid det ligger en større plan bak hvordan Rosenborg har fremstått den første tredjedelen av Eliteserie-sesongen.
– De skal jobbe seg opp en formtopp inn mot Champions League-kvalifiseringen. Det har kanskje vært sånn de foregående sesongene at det har duppet litt i den tiden der. De har nok gjort det litt annerledes i år med tanke på å finne en formtopp, men de likevel har full kontroll i Eliteserien. I tillegg har de flere knepp å gå på hvis det trengs, sier Søderlund.
I tråd med Rosenborgs ikke så overbevisende sesonginnledning, har heller ikke trøndernes danske stjernespiss Nicklas Bendtner levert til forventningene. Søderlund tror likevel ikke dansken kjenner noe særlig på akkurat det.
– Jeg tror ikke han føler noe press i forhold til hvordan han har hatt det i utlandet. Jeg tror ikke det er et problem for ham i det hele tatt egentlig. Det er et mye større press å spille i en av de topp fire/femligaene. Jeg tror han klarer det helt fint. Han kommer i bedre og bedre form. Når han blir mer vant med hvordan de spiller kommer han til å score masse mål, forsikrer Søderlund.
Søderlund scoret selv 22 mål for seriemesterne før han byttet ut Trondheim med St. Etienne. Tilstandene han møter der ligner nok mer på de Bendtner har måttet håndtere tidligere i karrieren.
– Det er noe helt annet å ha 20 000 tilskuere kontra det å ha 40 000 på tribunen. Det er kun fotball som betyr noe i denne byen, du kan nesten ikke gå i fred ute. Det blir noe helt annet, sier han.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29