Per Ivar Staberg skriver i dag et oppsiktsvekkende blogginnlegg hvor det kommer frem at Eliteserie-spillere har bedt om å avtale å få gule kort med dommeren før kamp.
Den tidligere toppdommeren drar frem et konkret eksempel med Raymond Kvisvik fra en kamp mellom Fredrikstad og Sandefjord i 2007. Den daværende Fredrikstad-spilleren Kvisvik skal ha kommet inn i garderoben før kamp.
– Han gliste lurt og ba meg komme bort i døråpningen. Der hvisket han inn i øret mitt: «Staberg, i dag må du gi meg gult kort. Jeg skal i bryllup neste helg», skriver Staberg på sin blogg.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Dommeren skriver videre at han måtte gjøre noe som fortjente et gult kort for å få det, og da svarte Kvisvik at han skulle ordne det.
Kampen gikk mot 90 minutter og kort tid før slutt hadde Kvisvik fortsatt ikke havnet i dommerens bok. Det fikk Staberg til å oppsøke Kvisvik på banen for å minne om «avtalen».
– Da sveipet jeg innom han og minnet han på bryllupet neste helg. «Stemmer det, Staberg,» svarte han, skriver Staberg.
Like etter kastet han ballen vekk, noe som gjorde at Staberg fant frem det gule kortet.
– Jeg skjønte jo hvorfor han gjorde det og ga ham kortet for å protestere på frisparkavgjørelsen. Raymond tuslet bort, ikke akkurat slukkøret, hevder Staberg som mener han aldri hadde gitt gult kort hvis det ikke var grunn til å gjøre det.
Kortet gjorde at Kvisvik måtte stå over den neste kampen på grunn av tre gule.
Se den kontroversielle episoden her (saken fortsetter under):

Fotballforbundet: – Tar 100 prosent avstand fra det

Hendelsen får direktør i Norges Fotballforbunds konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, til å reagere.
– Vi har selvfølgelig en negativ holdning til det. Det er utilgivelig å drive med avtalt spill. Det må stå for Kvisviks og Stabergs regning, sier Fisketjønn til Eurosport.no og presiserer:
– Vi tar 100 prosent avstand fra det.
Staberg utdyper hendelsen overfor Eurosport.no, og sier at det ikke er den eneste gangen en spiller har kommet bort til ham før et oppgjør for å spørre om å få gult kort i løpet av kampen.
– Det skjedde ikke ofte. Kanskje 2-3-4 ganger i løpet av karrieren, sier han.
– Synes du det er greit?
– Om det er greit vil vel andre avgjøre. Det er en munter historie. Man får ta det for det det er. Alt er sant. Det er ikke det som er problemet. Dette har med sjargong og enkelte spillere å gjøre, sier han til Eurosport.no.

Staberg: – En uskyldig avtale

– Du angrer ikke?
– Nei. Det er ikke vanskelig å skaffe seg gult kort. Det er mange flere som skaffer det på egen hånd enn at man hinter om det på forhånd, sier Staberg.
– Fisketjønn sier det er utilgivelig?
– Det er en uskyldig avtale. Hva skal man si? Jeg skjønner at han bør si det han sier, sier Staberg som mener det ville vært utilgivelig hvis Kvisvik ikke hadde gjort noe som kvalifiserte til gult, men likevel fått det.
Kvisvik er ikke klar over blogginnlegget når Eurosport.no tar kontakt. Den tidligere fotballprofilen har selv snakket om episoden i Heia Fotball tidligere, og viser til at han er ferdig med saken og ikke ønsker å kommentere den ytterligere. I podcasten bekrefter han hendelsen.
– Det er noe vi har tatt opp for over ett år siden, sier han.
– Er det vanlig at det skjer?
– Jeg vet ikke.
– Hvordan er ditt forhold til Staberg?
– Staberg er en av Norges beste dommere gjennom tidene, sier Kvisvik til Eurosport.no.
Dommersjef Terje Hauge sier til NRK torsdag kveld at det er helt uakseptabelt.
– Hvis dette hadde skjedd i dag hadde det blitt opprettet sak på dommeren, og dommeren ville blitt suspendert. Han hadde ikke fått nye kamper før vi hadde fått alle svarene på bordet, sier Hauge til NRK.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22