– I en hver annen klubb, om det er i Eliteserien, OBOS-ligaen eller i Premier League for den del, hadde den treneren blitt «kjeppjaget». Det er uakseptabelt for et styre å se at klubben i løpet av tolv kamper etter sommeren ikke har vunnet én kamp. I en hver annen klubb hadde han fått sparken.
Det sier tidligere Aalesund-spiller Frode Fagermo til Eurosport.no om trenersituasjonen i Aalesunds Fotballklubb.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
EN DAG SIDEN
Fagermo spilte over 100 kamper for Aalesund i perioden 2001 - 2005, og var blant annet med på to opprykk og to nedrykk med klubben.
Han tror grunnen til at Trond Fredriksen ikke har fått sparken i Aalesund ligger i klubbens forpliktelser til treneren.
– Klubben tok på seg en forpliktelse da de ansatte Trond. Han er en av de som har spilt flest kamper for klubben, og hadde kort fartstid som trener. Når de da sier at han skal få bygge opp noe, da har du påtatt deg en forpliktelse som heter tålmodighet, forklarer Fagermo.

– Erkjennelse av at du ikke er flink nok

I går sprakk Eurosport.no nyheten om at Tom Nordlie ble tilbudt en rolle i Aalesund ut sesongen.
Etter der Eurosport.no erfarerer var årsaken til at Nordlie takket nei til jobben at Trond Fredriksen var misfornøyd med sin nye rolle i klubben.
Fagermo har full forståelse for at, om det er riktig at Fredriksen ikke var 100% med på ideen om å hente Nordlie til klubben, er vanskelig å akseptere å få en ny mann inn i teamet.
– Det er åpenbart knalltøft. Det er en erkjennelse av at du ikke er flink nok. Han og AaFK gikk ut med at 45 poeng poeng var et realistisk mål for sesongen. Går du knallhøyt ut, kan du også gå fullstendig på trynet. Basert på stallen, burde de vært mer forsiktige med målsetningen før sesongen, sier Fagermo.
Saken fortsetter under bildet

Fagermo

Foto: Scanpix

Fagermo, som spilte sammen med Fredriksen i 2005-sesongen, mener AaFK-treneren aldri kunne satt seg selv foran klubben i den situasjonen de nå befinner seg i.
– Du kan godt si at han burde vært ydmyk og sagt at jeg tar all hjelp jeg kan få. Men det viser enorm dedikasjon, engasjement og han viser litt «baller» når han sier at han skal stå i det og greie det selv. Det er litt integritet i det, og viser handlekraft, mener Fagermo.

Mener troppen er for dårlig

Fagermo er bosatt på Sunnmøre, og følger fortsatt klubben tett. Han er ikke i tvil om hva som er grunnen til at AaFK nå ligger på nedrykksplass med fire kamper igjen av sesongen.
– Hovedgrunnen er for dårlig spillermateriell. Troppen er ikke bare tynn i antall, men også i kvalitet. Jeg tror at problemet isolert sett ikke peker på Fredriksen. Det AaFK valgte å gjøre før sesongen var å beholde en tropp med veldig få spillere. Når de få spillerne er lokale som ikke har vært etablert i toppsjiktet tidligere, har de skutt seg selv å rævva, sier Fagermo.
Nå tror han denne utviklingen ender i et nedrykk for Sunnmørs-klubben.
– Det er særdeles trist. Utviklingen som har pågått over lang tid er trist. Profilerte spillere og trenere har forsvunnet en etter en, og i større grad erstattet av mindre profilerte og lokale spillere. Det har pågått over flere år, og mest sannsynlig kulminerer det i et nedrykk, sier Fagermo.

Ellevill avslutning i den viktige bunnkampen mellom Aalesund og Kristiansund

Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55