Det kunne ikke blitt mer dramatisk i nedrykkskampen før den avsluttende serierunden.
Sogndal og Aalesund har begge like mange poeng og lik målforskjell før siste kamp. I det som komme til å bli et nervedrama uten like, tar begge trenerne derfor grep for å ha spillerne sine fokusert på det som skjer i si egen kamp.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal har vært med på mange neglebitende avslutningsrunder i Eliteserien selv.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Han er helt klar på hvem han tror må ta den tunge veien ned til OBOS-ligaen denne søndagen.
– Jeg tror Aalesund rykker ned fordi de taper mer enn Sogndal. Det er større sjanse for Sogndal-poeng enn Aalesund-poeng, sier Kjetil Rekdal til Eurosport.no
– Strømsgodset er i bedre form enn Vålerenga, og AaFK har masse karanterer og skadetrøbbel, sier han.

Ønsker stillhet på stadion

For så lite som ett mål kan avgjøre alt. AaFK er foran Sogndal på tabellen med ett mer scoret mål. Samtidig har Sogndal slått Aalesund innbyrdes i kampene lagene imellom i år.
Det betyr at om Sogndal utligner Aalesunds fordel med ett flere scorede mål i løpet av kveldens runde, er det AaFK som rykker ned til OBOS-ligaen, mens sogningene får spille kvalik.
I Aalesund har Trond Fredriksen informert speaker på Colorline stadion at han ikke ønsker noen form for resultatoppdatering i den siste runden.
Det bekrefter medieansvarlig i AaFK Jonatan Arvidsen-Osvi til Eurosport.no.
– Det var enten å ha oppdatering på alle kampene eller ingen. Nå besluttet trenerteamet at det ikke skulle være på noen kamper, sier han til Eurosport.no
Dermed kommer det til å bli helt stille på høyttaleranlegget på stadion gjennom hele kampen.
Til VG forklarer Aalesund-trener Trond Fredriksen at han likevel kommer til å bruke Bjørn Helge Risse og Fredrik Carlsen til å informere de andre om det skulle være nødvendig.
– Vi forholde oss til det. Det blir en vurdering som vi gjør fortløpende. Vi legger en strategi på hvordan vi skal gjøre ting. Så agerer vi ut fra det vi må, sier Trond Fredriksen til VG.

Bakke med egen variant

I Sogndal ønsker heller ikke Eirik Bakke at spillerne skal få med seg hva som skjer på Colorline stadion.
Men i motsetning kommer de til å opplyse resultat på samtlige andre kamper, men unnlater den viktige kampen mellom Aaleund og Strømsgodset.
Dermed kommer det til å oppstå en litt spesiell situsjon der scoringer fra alle kamper utenom den som virkelig betyr noe for Sogndal og publikummet blir annonsert.
– Det er forskjellige meningen om dette. Det kan være like greit å opplyse om det på stadion. Publikum kommer til få vite det uansett, og spillerne får det derfor med seg likevel, sier Eurosport-ekspert Rekdal.
Bakke sier til VG at han kommer til å være tilbakeholden med informasjonen til spillerne i løpet av kampen.
– Jeg tror vi skal være ganske stille her, gjøre jobben og ha fokus på det vi skal gjøre. Så får vi se helt på slutten, sier Bakke til VG.
Se den nervepirrende avslutningen av Eliteserien med Eurosport Player. Slik skaffer du deg tilgang
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55