thom17 av 30 serierunder er straks spilt i årets utgave av Eliteserien. Det gjør at det er klart for en liten fotballferie etter kveldens kamp mellom Kristiansund og Vålerenga. Eurosports fotballekspert Thomas Myhre fikk oppdraget med å velge ut de elleve spillerne han mener har prestert best så langt denne sesongen.
Se Kristiansund - Vålerenga i kveld fra 18.30 på MAX: Skaff deg tilgang til Eurosport Player
– Jeg forventer ikke at alle skal være enige. Jeg har prøvd å sette meg ned ut ifra hvordan jeg synes sesongen har vært. Det er litt preget av at spillerne stort sett representerer de fire lagene som er øverst på tabellen av naturlige årsaker, sier Eurosport-eksperten.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Den tidligere landslagskeeperen har valgt André Hansen i mål, tett fulgt av Branns Piotr Leciejewski. Hansen er en av tre spillere fra Rosenborg. Kun Brann kan vise til like mange spillere på Myhres drømmelag (3-5-2):
André Hansen (Rosenborg)
Vito Wormgoor (Brann) - Tore Reginiussen (Rosenborg) - Sigurd Rosted (Sarpsborg 08)
Daniel Braaten (Brann) - Fredrik Haugen (Brann) - Babacar Sarr (Molde) - Matthías Vilhjálmsson (Rosenborg) - Anders Trondsen (Sarpsborg 08)
Ohi Omoijuanfo (Stabæk) - Björn Bergmann Sigurdarson (Molde)
Myhre velger Sarpsborg 08s Geir Bakke som trener for laget.
(saken fortsetter under)

Sigurdarson viser rå kraft og finesse

Savner Godset-komet

Ikke alle er enige i vurderingen fra Myhre. Blant andre er Eurosport-ekspert Thomas Sørum kritisk til at mannen med Eliteseriens beste frisparkfot ikke er med.
Les også: Godset-komet hevder han er best på frispark. Helland ler: – Må filme mer
– Den som åpenbart mangler her er Ulland Andersen i Godset. De har hatt en krisesesong så langt, men det er han som har styrt skuta til en viss grad, og levert målpoeng på løpende bånd, etter å ha stått av de første kampene med skade. Han bør inn på midtbanen, mener Sørum, som har en fortid i nettopp Strømsgodset.
(saken fortsetter under)

Ulland Andersen gjør det han kan best

– Hvor mye bedre kunne han ha spilt?

Myhres kollega Christian Gauseth er enda mindre overbevist enn Sørum.
– Jeg har flere ting jeg er uenig i. Jeg mener at Anders Kristiansens prestasjon i Sarpsborg 08 med kun å slippe inn ett mål i snitt er større enn det kun å slippe inn 13 for Rosenborg, som i utgangspunktet er et mye bedre lag. Jeg ville hatt han i stedet for Hansen, sier Mjøndalen-spilleren.
Gauseth ville dessuten hatt med en spiller til fra både Brann og Aalesund.
– Jeg synes også at Heltne Nilsen er en «unsung hero» og stabiliserer Brann-laget på en utmerket måte. Han ville jeg tatt inn, og jeg ville tatt ut Sarr, sier Gauseth.
– I tillegg må jeg si da... Gyasi på Aalesund, hvor mye bedre kunne han egentlig kunne ha spilt denne våren? Han skaper sjanser, han skaper mål. Han er et unikum for dette Aalesund-laget. Mister de han, blir mye av arsenalet offensivt borte.
Se Eurosport-ekspertene diskutere de beste spillererne:
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22