Morten Gamst Pedersen (36) har vært en av Tromsøs viktigste brikker i Simo Valakaris snuoperasjon på Alfheim denne høsten.
Søndag var den tidligere Premier League-proffen igjen toneangivende da han skrudde en corner rett i mål i Gutans 2–0-seier hjemme mot Haugesund, en seier som garanterer Tromsø en Eliteserie-spill også neste sesong.
Litt hodebry er det likevel for Tromsø-ledelsen foran neste sesong. Gamst Pedersen sitter på utgående kontrakt, og har inntil videre takket nei til klubbens første tilbud om en forlengelse.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
– Jeg har gitt TIL beskjed om at jeg takker nei til det tilbudet. Så får vi se hva som skjer, så blir det sikkert en dialog, sa vadsøværingen til iTromsø etter kampen.
36-åringen skal ifølge avisen ikke være fornøyd med lengden på kontraktstilbudet. Tromsø har foreløpig lagt et tilbud på et års forlengelse på bordet, noe Gamst Pedersen mener er for kort.
Tromsøs assistkonge gir imidlertid uttrykk for at han ønsker å bli med videre på Valakaris prosjekt på Alfheim.
– Jeg ønsker å fortsette å spille fotball, og vi har fått til mye bra i TIL i høst. Det er rett og slett morsomt å spille ball, sier «Gamsten».
Valakari har tidligere i høst understreket hvor viktig Gamst Pedersen er for det laget han er i ønsker å bygge de kommende årene.
– Morten er en erfaren spiller. Vi har en veldig åpen dialog. Slik han spiller nå, er jeg ikke overrasket over at det også kommer andre klubber på banen. Jeg har sagt det før, jeg mener han har mange gode år igjen som fotballspiller. Jeg tror han nyter å spille for denne fotballklubben, så vi får se om vi ikke klarer å få han til å bli med videre, sa Valakari.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01