Stabilitet over lang tid gjør dem til en soleklar medaljekandidat

Dommen:

Odd er et av de lagene som har vist mest stabilitet i noen år nå. De har etablert seg oppe blant de fire beste i Eliteserien, og det er nok der de hører hjemme. De hadde en svak høst i 2015, men en ellevill høst. I fjor var det litt mottsatt. Odd er det laget som presterer jevnest av «de andre» bak Rosenborg. De har en godt gjennomarbeidet og klar spillestil, med bra trøkk i det de gjør. I tillegg er de farlige på dødballer. Odd er et godt innspilt lag som fungerer godt og som man kan regne med i toppen av Eliteserien.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Spørsmålet er hvor lenge den eldre garde holder. Olivier Occean, Steffen Hagen, Jone Samuelsen er ikke akkurat unggutter lenger. De har et par viktige spillere som har vist litt svakhetstegn det siste året. Stabilitet over lang tid gjør at de er en soleklar medaljekandirat. Men det skal lite til at de blir nummer seks, selv om vi på ingen måte tror de kommer til å rase nedover tabellen. Odd er «The best of the rest».
(saken fortsetter under bildet)

Dag Eilev Fagermo

Foto: Scanpix

Ressurser og ambisjoner:

Odd er et lag som har en klar ambisjon om ål ta medalje. Dag-Eilev Fagermo drømmer nok om å ta Rosenborg, men det skal litt til at han klarer klarer. De har drevet godt og vært veldig flinke i Skien i mange år. Det kan ingen ta fra dem.

Styrker:

Odd har utviklet en stabilitet som de har vist over ang tid. De har fått med seg de lokale og blitt en veldreven Eliteserie-klubb. De sliter med å holde på spillere, men de har en styrke i at det stadig vekk dukker opp nye når noen forsvinnner. De har en keeper som stadig tar nye steg og blir bedre blitt bedre i Sondre Rossbach. Sammen med Rafik Zekhnini er han kanskje en av de heteste kandiatene til å bli neste eksport fra Skien?

Svakhet:

Hvor lenge holder profilene? Kan de levere på samme nivå som de gjorde tidligere? Jone Samuelsen var fantastisk 2015, men slet mer i 2016. I tillegg blir ikke Occean noe yngre.

Nøkkelspiller:

Hele sentrallinjen består av nøkkelspillere i Odd. De er avhengig av en spiss som scorer. Occean er en viktig spiller her både som målscorer og som oppspillspunkt. Når Odd har slitt, så har de slått lange baller på ham og skapt situasjoner av det som har falt ned rundt ham. Men om Occean ikke skulle få det til å svinge, kan Torbjørn Agdestein bli den spilleren som scorer jevnt og trutt?
(saken fortsetter under bildet)

Oliver Occean

Foto: Scanpix

Eurosports tabelltips:
2. Odd
3. Molde: Innerst inne vil de nok ta igjen Rosenborg
4. Strømsgodset: Får Skullerud det til, har Godset mye å se frem til
5. Vålerenga: Kan spille fantastisk fotball og maltraktere lag
6. Brann: Forventingene i byen kan bli en byrde
7. Sarpsborg 08: Han kan løfte laget, med det mangler kvalitet
8. Haugesund: Kommer til å merke tapet av Ekong
9. Viking: De kan bli hva som helst
10. Tromsø: Gærninger som løper og kriger
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot 12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53