Har enere i flere ledd

Dommen:

Det er nesten ingen spillere igjen fra da de tok The Double i 2014. Det forteller mye om dagens situasjon. Det har vært en totalutskiftning av spillerstallen. En del spillere har kommet inn det siste året, men det tok tid før det satte seg. Det endte i en skuffende sesong hvor Ole Gunnar Solskjærs mannskap endte på 5. plass. Hele 24 poeng skilte opp til Rosenborg. I år har de en mindre stall enn i fjor. Det virker som de skal bli mer samspilte. I fjor rullerte de mer, nå kan det skje i mindre grad. De har mistet viktige spilllere som Moi Elyounoussi, Ethan Horvath og Vegard Forren det siste året. Det er bare noen av de som har forsvunnet. Samtidig har de også fått inn gode spillere. Klubben driver godt økonomisk, og det virker som om de har muligheten til å handle hvis de må. Det er for langt opp til RBK, men Molde er definitivt med i medaljekampen. Det er logisk at de tar medalje.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33

Ressurser og ambisjoner:

Klubben drives godt. Ambisjonen denne sesongen må være å ta en medalje og vise at man kan bedre enn hva man presterte i fjor. Innerst inne vil de nok ta igjen RBK, men de færreste i Molde sier nok dette høyt. 24 poeng opp til trønderne er mye, så de er nødt til å kutte ned på det gapet. De kan fort klare å halvere avstanden i år.

Styrker:

De har enere i flere ledd. Björn Bergmann Sigurdarson en soleklar ener i angrep. Stallen i fjor var bra, men i år er de nok mer samspilte til tross for at det er mindre konkurranse om plassene. Det vil totalt sett gjøre Molde sterkere. Vi må heller ikke glemme at Mark Dempsey er tilbake. Han er et fyrverkeri på treningsfeltet, så det kan bli bra. Da kan Solskjær være mer manager igjen. Det kler han nok bedre.
Husker du at Davy Claude Angan gjorde dette? Ikke hver dag sånt skjer! (saken fortsetter under videoen)

Svakheter:

Det har vært noen år med mye utskiftninger i stallen. Seriegullene i Molde har gjort at det har vært gjennomtrekk i klubben. Mange gode spillere har forsvunnet. Det har ført til at de ikke har klart å ha en stabil tropp på veldig lang tid. Det var ikke katastrofe å bli nummer fem i fjor, men det var ikke bra nok.

Nøkkelspilleren:

Bergmann Sigurdarson er mannen som gjelder for Molde hvis én spiller skal trekkes frem. Når han er skadefri, er han en av Eliteseriens aller beste spisser. Potensielt vil han ha muligheten til å ende opp med mellom 15 og 20 mål i serien. Han har stor fart, arbeidskapasiteten som trengs og ikke minst har han internasjonal erfaring. Islendingen har slitt med skader tidligere, men nå virker det som de har løst det.
Eurosports tabelltips:
4. Strømsgodset: Får Skullerud det til, har Godset mye å se frem til
5. Vålerenga: Kan spille fantastisk fotball og maltraktere lag
6. Brann: Forventingene i byen kan bli en byrde
7. Sarpsborg 08: Han kan løfte laget, med det mangler kvalitet
8. Haugesund: Kommer til å merke tapet av Ekong
9. Viking: De kan bli hva som helst
10. Tromsø: Gærninger som løper og kriger
11. Lillestrøm: De blir tunge og seige å spille mot
12. Sogndal: De vet hva som skal til for å overleve
13. Kristiansund: Kanskje naivt å tro at de skal bite fra seg
14. Aalesund: De mangler klassespillere
15. Stabæk: I år tror vi de ramler ned
16. Sandefjord: Rett og slett ikke nok kvalitet i stallen
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22