Søndag sprakk nyheten om at Haugesunds midtbanespiller Haris Hajradinovic (23) er suspendert på ubestemt tid. Bakgrunnen for suspensjonen skal være at spilleren ikke møtte opp til en fotballskole noe som er brudd på Haugesunds verdier.
Etter det Eurosport.no erfarer har det tidligere vært episoder med bosnieren.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38

– Åpenbart at begeret er fullt

Eurosports fotballekspert Thomas Myhre tror situasjonen vil løse seg om bare spilleren sier unnskyld til alle i klubben. Han synes det er riktig at klubben viser handling og straffer spilleren.
– Det er åpenbart at begeret er fullt. Det har sikkert vært flere episoder. Det som sikkert utløser dette er at han ikke møter opp på denne fotballskolen. Da forventer Horneland sikkert en unnskyldning foran hele spilletroppen og hele klubben, sier Myhre under Fotball Direkte.
Han får støtte av fotballekspert Bernt Hulsker, som påpeker at dette ikke er første gang.
– Det har vært flere situasjoner. Begeret er nok fullt. Når du sitter hjemme må det være en litt flau smak i munnen når Haugesund løper som bare juling og leder 1-0 til pause på Lerkendal, forteller Hulsker.
Bengt Eriksen tror lagkameratene til Hajradinovic ville reagert om 23-åringen ikke ville blitt straffet for gjentatte opptrinn.
– Jeg synes det er helt stuerent. Hvis du skal ha noen kjøreregler i en klubb skal du sørge for at det ikke er for mange av de, men de du har mener du noe med. Hvis du skal drive med noe holdningsskapende må du ha konsekvenser. Slik jeg forstår Horneland nå må Hajradinovic komme i morgen og si beklager og jeg skal oppføre meg slik jeg skal gjøre i klubben her. Jeg tror Haugesund-spillerne ville vært mer frustrert hvis brudd på kjørereglene ikke hadde noe konsekvens, sier Eurosports fotballekspert.

– Skulle gjerne hatt han med

Eirik Horneland ønsker å ha med spilleren videre så fort som mulig, men først må spilleren vise rette holdninger. Dette sa treneren til Eurosport før kampen på Lerkendal.
– Haris må vise den rette mentale innstillingen til å være en del av vårt kollektiv. Så skal han få være en del annerledes, fordi han er en annerledes spiller og person, men det er noen prinsipper og verdier som ligger i bunn. Det må han være en del av, sier FKH-treneren før kampen mot Rosenborg.
Haugesunds midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen mener situasjonen med lagkameraten ikke påvirket spillerne før kampen mot Rosenborg.
– Vi skulle gjerne hatt han med, men han valgte ikke å stille på en fotballskole. Det er hans valg. Han er en fantastisk god fotballspiller, som vi gjerne skulle hatt han inne på banen i dag, sier midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen til Eurosport før kampen.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55