Populære sporter
All sport
Vis alt

Storscorer jaktes av Eliteserie-klubber

Jonas Moen Rye

Oppdatert 26/07/2017 klokken 19:10 GMT+2

132 scoringer på tre og en halv sesong lar seg høre.

Dang

Foto: bilde

Alexander Dang (27) har regelrett herjet for Nest-Sotra som jakter opprykk til OBOS-ligaen denne våren.
Bergenseren har scoret mål på bestilling og er PostNord-ligaens soleklare toppscorer. Det har vekket oppmerksomhet utenfor Hordalands grenser.
Etter det Eurosport erfarer følger både Strømsgodset og Sogndal nøye med på 27-åringen – to klubber som har slitt med å finne veien til nettmaskene denne sesongen. Bare Odd, Tromsø og Viking har scoret færre mål enn lagene som ligger på henholdsvis 12.- og 13. plass i Eliteserien.
I tillegg søker OBOS-ligaklubben Åsane et alternativ til Geir André Herrem, etter at Vadim Manzon ble frigitt i sommer. Bergens-klubben har ved flere anledninger tidligere forsøkt å overtale Dang til å ta turen nordover uten å lyktes, og kom onsdag med et konkret bud på storscoreren. Også Sandnes Ulf skal være svært interessert i å hente Dang.
– Det er klart det er interesse for Alexander Dang. Det er en spiller som scorer mål uansett hvilket nivå han spiller på, sier Nest-Sotra-leder Michael Flyvholm til Eurosport.no, før han henviser videre til sportssjef Arve Haukeland.
Nest-Sotra-spilleren er relativt ubeskrevet blad utenfor Hordalands grenser, men har markert seg som en notorisk målscorer på flere nivåer i lokalfotballen. De siste tre sesongene har spissen stått for vanvittige 117 scoringer for henholdsvis Sotra og Vadmyra i 3. divisjon.
– Det er gøy. Det er jo det man trener og spiller fotball for. Jeg har visst at det er interesse fra Eliteserien en stund og har tenkt mine tanker om det. Det er en sjanse jeg må ta hvis jeg får den, sier Dang.
Bergenseren er på utgående kontrakt, og derfor er det stor sannsynlighet for at noe vil skje i løpet av kort tid.
Før sesongen tok målkongen steget opp et nivå, en utfordring han har mestret med bravur. 15 mål på 14 kamper er fasiten. Det gjør ham til toppscorer i ligaens to avdelinger – fire mål foran nestemann.
– Timingen er bra og det er ikke et sekund for tidlig aldersmessig. Nå er det sånn at man enten må prøve seg eller la vær. Det er klart det frister, sier 27-åringen.
Nest-Sotra har de siste årene markert seg som storeksportør av spillere til landets to øverste divisjoner. Navn som Kristoffer Zachariassen (Saprsborg 08), Steffen Lie Skålevik (Brann), Kasper Nissen (Sogndal) og Øystein Øvretveit (Sandefjord) har tatt steget videre etter gode sesonger på Ågotnes utenfor Bergen.
– Alexander er en super fyr både på og utenfor banen, og en spiller vi i utgangspunktet ønsker å beholde ut sesongen. Men vi er jo en klubb som ønsker at at spillere skal få ta sjansen til å ta et steg videre. Vi får se hva som skjer og hva spilleren selv ønsker. Det er mange hensyn å ta, sier Haukeland.
PS. Onsdag ble det også klart at Brann-unggutt Halldor Stenevik går på utlån til Nest-Sotra ut sesongen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame