Et allerede svært skade- og karanteneutsatt Aalesund spiller en av klubbens viktigste kamper noensinne på søndag. Da avgjøres det om tangotrøyene rykker ned, eller sikrer sjanse for videre eksistens i Eliteserien ved å nå kvalikplass.
– Denne situasjonen er helt vill. Vi kan rykke ned på innbyrdes oppgjør, det er helt sjukt. For det første gleder jeg meg som en drittunge til den kampen, for det er så gøy å spille en så viktig kamp. Og for det andre er den spesiell fordi det kan utspille seg så mange ulike scenarioer, sier en spent Bjørn Helge Riise til Eurosport.no.

Men fredag har altså Bjørn Helge Riise stått over trening, etter at ankelen fikk seg en trøkk på økten i går. Da ble han bedt om å forlate treningsfeltet av trener Trond Fredriksen som ikke ville ta noen sjanser. Kapteinen kan imidlertid berolige AaFK-fansen med at han uansett vil spille kampen mot Strømsgodset.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
– Jeg fikk ikke lov å trene i dag etter trøkken jeg fikk i går, og har tatt det rolig. Men jeg garanterer at jeg er klar til søndag. Uansett. Jeg kunne ha trent i dag og, men vi har rett og slett ikke så mange spillere igjen å ta av, så da ville de ikke ta noen sjanser med meg.
– Dere burde kanskje ikke drive og skade hverandre på trening i disse tider?

– Nei, du sier noe der. Men dette var jo et uhell da, sier Riise og ler.

Ny forsvarsfirer

For AaFK og Trond Fredriksen har strengt tatt ikke råd til flere frafall. Kaj Ramsteijn og Oddbjørn Lie er ute med karantene, mens skadde Daníel Grétarsson og Mikkel Kirkeskov kjemper for å rekke oppgjøret. Disse vil bli vurdert helt inn mot kampstart. Men skulle samtlige fire være uaktuelle for spill, vil forsvarsrekken til tangotrøyene trolig bestå av unge Jørgen Hatlehol og Adam Arnason på hver sin back, mens Riise og Vebjørn Hoff utgjør stopperpar.
– Vi som må spille bak der må bare gjøre vårt beste. Vi har ikke noe valg, vi har ikke flere å ta av. Selvfølgelig skulle vi hatt stopperne våre med i den kampen, men slik ser det ikke ut til å bli akkurat nå, dessverre, sier Riise og legger til:
– Selvfølgelig skulle jeg helst spilt på min posisjon, men nå er situasjonen som den er, og da legger jeg bare bort de tankene der. Vi blir nok den laveste bakre fireren i Eliteseriens historie! Men vi har en jævla spenst da.

Han har knapt spilt på stopperposisjon tidligere i karrieren. Nå må han gjøre det i det han omtaler som en av karrierens aller viktigste kamper.

– Dette er definitivt en av de største kampene i min karriere. Den kan få store konsekvenser for klubben, det er mye penger i spill, og det betyr enormt mye for hele byen og fansen her. Men vi må bare glede oss nå. Være skjerpet. Det er en drøm å få spille en så viktig kamp, og jeg har en god magefølelse. Vi klarer dette, vi skal ikke rykke ned, avslutter 34-åringen.
Oppgjøret vises på Eurosport Player og TVNorge søndag fra 18.00.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32