Lillestrøm - Vålerenga 2-1:
– Jeg er jævlig skuffet. Det er vondt å tape slike kamper, sier Ronny Deila til Eurosport etter 1-2 for Lillestrøm.
Det er kun noen uker siden Ronny Deila drømte og uttalte at håpet om Europa neste sesong fortsatt lever.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Saken fortsetter under videoen:

Se Mathews kunstscoring som senket Lillestrøm

– Det må vi finne ut av

Men etter 1-2 på Åråsen virker spill i europacup som en fjern drøm om ikke Vålerenga vinner mot Rosenborg borte i cupen neste helg og går hele veien til Ullevaal. Nå ligger Ronny Deilas lag nærmere kvalifiseringsplassen i Eliteserien enn medalje og Europa.
Vålerenga er i fritt fall uten en eneste seier på de siste fem kampene. Mot Lillestrøm gjentok den gamle melodien seg. I tolv av 19 kamper i Eliteserien denne sesongen har motstanderen scoret det første målet slik at Vålerenga må gang på gang jage i kamper. Mot Lillestrøm var det Frode Kippe som ga hjemmelaget ledelsen.
Det irriterer Deila.
– Det må vi finne ut av. Nå har det skjedd i to år at vi har gjort det hele tiden. Da blir det selvfølgelig mye tøffere. Motstanderen ligger enda dypere og kan ligge å kjøre kontra. Dette var en dødball. Det er unødvendig å dytte, men vi skal klare å forsvare oss også. Det er veldig unødvendig. Vi vet om Kippe. Hadde vi visst bedre hadde vi selvfølgelig gjort noe med det, sier Deila til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Rekdal: – Kreves noe ekstra å spille i Vålerenga

Vålerenga-treneren etterlyser flere spillere som tar ansvar.
– Skal du bli et vinnerlag må du ut av deg selv, fortsetter han.
Mot Lillestrøm spilte Vålerenga tidvis god fotball, men var ikke dyktig nok i begge bokser. Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, etterlyser mentalitet blant spillerne.
– Hvis du ikke stiller høye nok krav til deg selv eller gruppen din er du fornøyd med å tape 1-2. Det hører du ganske ofte denne sesongen her. Jeg har også hørt det i andre sesonger. Jeg skal ikke dra det lengre enn det, men du må ha en killermentalitet. Den mangler Vålerenga som klubb, forteller Rekdal til Eurosport.
– Det kreves noe ekstra å spille i en klubb som Vålerenga. Det er kanskje som Ronny sier at det er veldig mange like typer. De to/tre som må stå frem må gjøre det hver eneste så må du bygge rundt de. Det blir litt sånn i rykk og napp. Spiller fin fotball til tider, men resultatene kommer ikke din vei. Alt må klaffe for at du skal vinne kamper og det skjer sjeldent i fotball, avslutter den tidligere Vålerenga-treneren.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39