Start åpnet den første luken i julekalenderen med brask og bram da de fredag formiddag presenterte to nye signeringer på Sparebanken Sør Arena.
For i tillegg til hovedtrener Mark Dempsey, ble det også klart at det ghanesiske stortalentet Isaac Twum er klar for klubben.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
– Mine første dager i Kristiansand har vært veldig gode. Tor Kristian (Karlsen, sportsdirektør i Start) har tatt meg godt imot. Det lille jeg har trent med klubben lover godt for fortsettelsen. Jeg ser frem til å ta på meg drakten, sa Twum på pressekonferansen.

Sammenligner seg selv med Barcelona-stjerne

Og unggutten har tydeligvis tro på egne ferdigheter.
– Det er en herlig spiller. Han sammenligner seg selv med Andrés Iniesta, så lista ligger høyt. Jeg føler vi har gjort en god jobb med å få ham hit. Han er en veldig god fotballspiller, sier klubbens sportsdirektør Tor Kristian Karlsen.
19-åringen innrømmer at han ser opp til Barcelona-stjernen.
– Han er en rollemodell for meg, og en spiller jeg ser opp til. Jeg håper å kunne bli samme type spiller som ham, sier Twum.
Twum har fått drakt nummer 18 i Start, og beskrives som en rask og anvendelig sentral midtbanespiller med gode lederegenskaper. Han blir sett på som et stort talent i hjemlandet.
– Han er en juvel som vi skal finslipe, sier Karlsen.

Lover «betydelig» flere signeringer

Karlsen innrømmet tidligere denne måneden at de hadde fått kamp om ungguttens signatur, men at de var tidlig ute og håpet at det skulle gi dem et fortrinn.
Og sportsdirektøren lover at Twum blir langt ifra den siste som vil presenteres før Eliteserie-starten i 2018.
– Det kommer til å komme inn et betydelig nummer av spillere. En god miks av talenter, som Isaac, og etablerte spillere. Konkurransen innad i stallen skal heves, og gjennomsnittskvaliteten skal forbedres. Vi er klar over at vi må styrke oss i de aller fleste posisjoner, sier Karlsen.
Og legger til:
– Jeg vil nok tro at det kommer på plass nye spillere allerede før jul. Det er jeg rimelig sikker på.

Var landslagskaptein i januar

19-åringens trener i klubben han kommer fra, Inter Allies i hjemlandet, uttalte nylig at Twum er like viktig for laget som det Cristiano Ronaldo er for Real Madrid og Lionel Messi er for Barcelona.
– Han er en teknisk spiller som kan kontrollere kamper på egenhånd. Han er også en leder som styrer de andre.
Twum var kaptein for Ghana under nasjonscupen for landslag med hjemlige spillere i september. Der ble han i tillegg kåret til turneringens mest verdifulle spiller etter å ha ledet laget helt til topps.
Unggutten var også en del av den ghanesiske landslagstroppen under VM-kvalifiseringen i september.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12