Nicklas Bendtners kamp mot klokken for å bli klar til VM vekker internasjonal oppmerksomhet. At spissen risikerer å gå glipp av mesterskapet på grunn av en skade i lysken har ikke gått upåaktet hen i internasjonale medier. Blant annet franske, spanske og engelske medier har rapportert om spissens skade.
Men nå er nok det hele tatt til et enda høyere nivå. En initiativtaker, under kallenavnet «Soccer Memes», har startet en underskriftskampanje for å utsette VM inntil Rosenborg-spissen blir klar til å spille.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
– Zlatan Ibrahimovic sa en gang at VM er ikke det samme uten Zlatan, noe som bare er dritt siden de holder det uten ham. Men et VM uten Bendtner er blasfemisk. Vi skjønner at skader er vanlig i fotball og at Bendtner bare er et menneske. Så vi foreslår ikke å kansellere VM, men bare utsette det til et tidspunkt Bendtner er tilgjengelig for å delta, skriver de på underskriftskampanjen.
Så langt har 5 570 underskifter, men initiativtakeren når neppe frem til FIFA med bønnen og er nok mer ment som underholdning. Likevel sier dette noe om stjernestatusen til den danske spissen.
– Det fortjener flere underskrifter det, det kan jeg bare si med en gang. Om de når gjennom får vi nå se på, men det er jo et symbol på den posisjonen Nicklas Bendtner har blant fotballpublikummet, ler Eurosports fotballekspert og Mjøndalen-spiller, Christian Gauseth.
– Det er ikke uten grunn at han er Lord Bendtner.
Tirsdag kom det oppløftende nyheter om Bendtners skadesituasjon. Landslagssjef Åge Hareide tror spissen kan rekke VM. Den endelige troppen tas ut innen 4. juni.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22