Oppgjøret mellom Strømsgodset og Start endte 1-1, men det var en skade på Start-keeperen som preget kampen.
Jonas Deumeland ble sendt av banen på båre, og kampen ble stoppet i 15-20 minutter. Start-keeperen ble liggende på banen i flere minutter før han ble løftet av.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Skaden oppstod da keeperen kolliderte med Eirik Wichne. Tyskeren satt seg først opp, men ble så hjulpet ned i liggende stilling. Både Røde Kors og ambulansepersonell kom til for å gi medisinsk hjelp. Fra situasjonen oppstod til Deumeland ble kjørt vekk, gikk det omtrent 15 minutter.
– Det er ikke sånt du ønsker å se, verken hos dine egne eller andre spillere. Fotballen blir veldig lite viktig når slikt skjer, men jeg vet ikke eksakt hva det er for noe, sa Start-trener Kjetil Rekdal til Eurosport da målvakten fortsatt lå nede.
Se situasjonen som oppstod:

– Vi er optimister

Strømsgodsets lege Erik Dag Knudsen forteller om situasjonen til Eurosport.
– Når jeg kommer frem har han smerter i nakke og rygg, og er kvalm. Orienterende undersøkelse da får oss til å mistenke nakke- og ryggskade som da gjør at vi stopper kampen, stabiliserer nakken, og venter på at ambulansen og traumeteamet fra sykehuset kommer med de riktige bårene.
– Vi er optimister, men har bestilt full CT-skanning av hode, nakke og rygg. Men det var en gutt ved godt mot som forlot oss, og som kjente at symptomene slapp etter hvert.
– I sånne situasjoner kan det ofte se verre ut enn det kanskje er. Er det grunn til å håpe at det er sånn også nå?
– Vi har grunn til å håpe at det i og med at symptomene forsvant, og utstrålende ubehag. Han hadde lammelser da han forlot oss. Vi har lov til å være optimister, men vi må ha all grunn til å stoppe det og stabilisere, og gjøre grundig arbeid så vi ikke er uforsiktig på et eventuelt brudd.

Pedersen måtte bryte

Også toppscorer Marcus Pedersen måtte avbryte kampen på grunn av skade.
63 minutter var spilt da Godset-spissen viste tydelige smerter og la seg ned på bakken. Start hadde på det tidspunktet tatt ledelsen 1-0.
Spissen holdt seg foran ansiktet og hadde tydelige smerter. Etter kort tid fikk han tilsyn av Strømsgodsets medisinske personell, men 28-åringen kunne ikke fortsette kampen.
Spilleren haltet av banen og så ut til å holde seg til øvre del av det høyre låret, i nærheten av hoften.
Det så lenge ut til at Start skulle ta sin første borteserie med Kevin Kabran sin scoring etter omtrent 30 minutter spilt.
Rundt ti minutter før slutt skjøt Godset-kaptein Glesnes fra omtrent 30 meter og rett i motsatt kryss. Dermed ble det poengdeling på Marienlyst søndag.
Se drømmescoringen:

Årets mål-kandidat reddet Godset-poeng

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22