Fredag kveld kan Sandefjord sikre videre Eliteserie-eksistens med seier mot Vålerenga hjemme på Komplett Arena.
Oppladningen til kampen har vært langt fra ideell for Vestfolds-klubben. Internt supporterbråk før, under og etter forrige helgs 0-5-tap mot Sarpsborg 08 endte med at fem personer ble utestengt fra alle klubbens arrangementer i ett eller to år.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14

– Synd når noen få skal ødelegge for flere hundre

Vold, trusler, fyll og ordensforstyrrelser skal være årsakene til utestengelsene. Personer fra klubbens to supportergrupperinger, Blåhvalene og USF (Ultras Sandefjord Fotball), skal ha vært involvert i episodene.
– Vi reagerer veldig på at det oppstår sånne hendelser internt i egen supporterkultur. Det synes vi rett og slett er flaut, sa daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg, til Sandefjords Blad tidligere denne uken.
Leder i Blåhvalene, Jan Thore Halvorsen, er klar på hva han mener om fordelingen mellom de to supportergruppene.
– Det er en supporterklubb, og så er det en guttegjeng. Problemet er at når ting som dette blir slått opp i media, handler det om at noen få har ødelagt for flere hundre supportere. Det er veldig synd.
Sandefjord-trener Lars Bohinen har også uttalt seg om saken. For det er ikke første gang det oppstår uro mellom de to supportermiljøene. I fjor måtte klubben blant annet ta affære da medlemmer i USF hadde drevet med «uønsket atferd».
– Jeg syns dette er fryktelig uheldig, og jeg kan ikke forstå at to supportergrupper ikke skal kunne samarbeide og respektere hverandre. Alle har det samme ønsket, som er å støtte klubben. For klubben er dette bare fryktelig kjedelig, sa Bohinen til Sandefjords Blad.

Har snakket ut om bråket

Nå håper Bohinen at supporterne står sammen i kampen om fornyet Eliteserie-kontrakt.
– De gangene supporterne våre har klart å være unisone her på Komplett, så har de faktisk skapt ganske bra trøkk. Nå får vi jo noen Vålerenga-supportere her som garantert vil skape trøkk, så det hadde vært fint om også våre egne supportere kunne kommet hit i samlet flokk og prøvd å utkonkurrere bortefansen.
Og Sandefjord-sjefen ser ut til å få ønsket sitt oppfylt.
– Vi har snakket med USF om det som skjedde, og prøvd å legge det bak oss. Det er flere av dem som skal hjelpe oss i dag, så det er «no hard feelings» slik jeg ser det.
Og da følger spillerne opp ute på banen?
– Ja, jeg tror vi vinner i dag. Mange snakker om at vi har vært nede i en bølgedal, men det er småting og tilfeldigheter som har gjort at det har buttet litt imot. I dag står vi sammen både på banen og tribunen og sikrer kontrakten.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08