Søndag gikk Stabæk på sesongens andre tap da Haugesund vant hele 3-0 på Nadderud. To av scoringene kom etter dødballer for gjestene, noe som har vært en hemsko for Stabæk alle sesongens seks første kamper. Nesten alle Stabæks baklengs denne sesongen kommer som en konsekvens av defensiv dødball, og nå mener Eurosports fotballeksperter at bæringene må ta grep.
– Toni Ordinas må ta med seg tegnebrettet inn i garderoben, og så må han tegne, forklare og trene på defensiv dødball. De har sluppet inn åtte mål denne sesongen, syv av dem er på defensiv dødball. Det må gjøres noe med, sier Thomas Myhre.
Til helgen gjester Ordinas og co. Ullevaal for møtet med et annet lag som også har hatt sitt å stri med defensivt så langt denne sesongen. Vålerenga står med 12 baklengs på seks kamper, det er mest av alle lag i Eliteserien, sammen med Sogndal på sisteplass. Myhre mener defensiv dødball bør være hovedprioritering hele uken frem mot oppgjøret om Stabæk skal få noe med seg fra landslagsarenaen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

Toni Ordinas

Foto: Scanpix

– Stabæk fremstår ofte fantastisk, de er veldig opp og ned, men kunne snudd det mot Haugesund og. Men de kan ikke slippe inn det antallet dødballer som de gjør. Dette er det faktisk noe det er mulig å gjøre noe med, sier Myhre.
Myhres ekspertkollega Bengt Eriksen er enig med den tidligere sisteskansen, og er spesielt oppgitt over søndagens første baklengs for Stabæk, en scoring som kom bare minutter før pause.
– Den første scoringen de spiller inn mot Haugesund er verst. Der må Filip Kiss bøye seg ned for å stange inn en scoring, og han har god plass rundt seg. Det er ingen som plukker ham opp. De er nødt til å verne bedre om seg på slike situasjoner, sier Eriksen.
Om Stabæk får gjort noe med sitt sin aller største utfordring allerede til helgen finner du ut av på Eurosport Norge og Eurosport Player lørdag kl. 18.00

Haugesund sendte Stabæk ned på jorden

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53