Haugesund - Stabæk 2-2:
Haugesunds 2-0-ledelse mot Stabæk ble borte på tre minutter i annen omgang. Lagene delte poengene på Haugesund stadion.
Et dårlig utspark fra Stabæks keeper og en kjempevolley fra Tor Arne Andreassen skilte lagene da Haugesund og Stabæk gikk til pause på Haugesund stadion.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Haugesund startet best og fikk uttelling etter ni minutter. Et dårlig utspark fra Stabæk-keeper Sayouba Mandé havnet i beina på Liban Abdi. 29-åringen dempet ballen og dunket den inn bak Stabæk-keeperen.
Fem minutter før pause kom omgangens høydepunkt. Alexander Stølås kom seg ned på venstre kant, og la et høyt innlegg ut mot 16-meteren. Der kom Tor Arne Andreassen i full fart, klemte til på hel volley og kunne se ballen forsvinne inn i mål, nede til venstre for Mandé.
– Det var elendig. Det er ikke noe annet å si enn det. Det er helt grusomt. Så er de litt heldige med det første målet. Det er en liten tabbe av Sayouba, sa Stabæks Ohi Omoijuanfo til Eurosport etter kampen.
Se høydepunktene. Saken fortsetter under videoen:

Haugesund rotet vekk tomålsledelse

To mål på tre minutter

Lagene gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse til Haugesund. Stabæk kom bedre med utover i omgangen, men slet med å skape de store sjansene.
I annen omgang gikk Stabæk rett i strupen på hjemmelaget, og Haugesund fikk plutselig mer enn nok med å forsvare seg. Etter 64 minutter klarte ikke Haugesund å stå imot, da Eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo, reduserte etter en retur fra Haugesund-keeper, Per Kristian Bråtveit.
Etter kampen ble målscoreren konfrontert om landslagssjef Lars Lagerbäck har en plass til ham i den neste landslagstroppen.
– Jeg ønsker det, men som jeg har sagt før har han veldig mange gode spisser å velge imellom. Om jeg blir tatt ut blir jeg veldig glad og stolt over det. Jeg håper selvfølgelig på det. Vi får se, sier Omoijuanfo.
Tre minutter senere måtte Bråtveit igjen plukke ballen ut av nettet. Stabæk slo en kort corner til Luc Kassi, som fintet bort Shuaibu Lalle Ibrahim før han la ballen inn i feltet. Der sto Raymond Gyasi helt alene, og fikk en enkel jobb med å heade inn utligningen.

Jevnspilt

De siste 20 minuttene var relativt jevnspilt, der begge lag kom til flere muligheter, men ingen av sjansene ble omsatt til mål. Dermed ble det poengdeling i Haugesund. Begge lag står med resultatet med 26 poeng i Eliteserien.
I neste runde tar Haugesund turen til serieleder Rosenborg, mens Stabæk tar imot Molde på Nadderud stadion.
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53